Bandwedstrijd Parel van de Betuwe

Maas en Waal - Betuwse bands en artiesten konden zich aanmelden voor de 30e editie van de Parel van de Betuwe. Inmiddels is alle ingestuurde muziek beluisterd en zijn zeven bands geselecteerd om mee te doen aan de Parel van de Betuwe 2019. De deelnemers van deze editie zijn: Mark of Chaos, The Fifth Ace, Corleone, Switch, Deposit, Wille en Stranded.

De Parel van de Betuwe gaat van start met de Kick-off op vrijdag 15 februari in De Gelderlandfabriek aan de Stationsweg 7 in Culemborg. De deelnemende bands volgen workshops en daarna zijn er optredens van de deelnemers, winnaar 2018 Spark of Sanity en de band PEER. De zaal gaat voor het publiek open om 20.30 uur en een kaartje kost 10 euro.

De voorrondes van de Parel van de Betuwe zijn op vrijdag 8 en zaterdag 9 maart. Tijdens deze voorrondes gaan de bands de muzikale strijd aan om zich te plaatsen voor de finale die zaterdag 13 april in Zinder in Tiel gepresenteerd wordt.

Ook is er dit jaar weer het onderdeel de 'Gouden Koffer', waarbij bands worden aangemoedigd om tijdens de voorrondes een zo creatief en origineel mogelijke cover te spelen van een band of artiest; dit jaar is dat rapper Eminem. Dit onderdeel staat los van de strijd om een finaleplaats en de beste cover wint een goedgevulde koffer.

www.parelvandebetuwe.nl