Rivierenland Klassiek: concert pianist Christian Sanders

Neerijnen - In het kader van Rivierenland Klassiek verzorgt pianist Christian Sanders op zondag 20 januari een concert in Stroomhuis Neerijnen. Hij brengt onder andere werken van Franz Schubert ten gehore. Aanvang 15.00 uur, entree 10 euro. Reserveren via ww.stroomhuisneerijnen.nl.

Christian Sanders (1988) is op 7-jarige leeftijd in Groningen begonnen met pianolessen. Vijf jaar later werd hij toegelaten tot de vooropleiding aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Daar deed hij zijn bachelor studie. Na het behalen van het diploma deed hij zijn masterstudie aan de HKU (conservatorium Utrecht). In 2015 behaalde Christiaan het diploma met het tweede pianoconcert van Johannes Brahms. Hierna vertrok Christian naar Wenen, waar hij studeerde aan het conservatorium (Musik und Kunst, Privatuniversität der Stadt Wien).
Toegelaten tot de CCP (Certificate of Performance Program), die uitvoerende musici de gelegenheid biedt zich in de beroepspraktijk verder te ontwikkelen, behaalde hij op 9 oktober 2017 met goed resultaat zijn COP-diploma. Christian volgde masterclasses bij onder meer Rian de Waal, ook nam hij deel aan een aantal concoursen.

Meer berichten