Foto: Paul Tolenaar

Project Automobiel in West Maas en Waal

West Maas en Waal - In de gemeente West Maas en Waal is per 1 februari het project Automobiel van start gegaan: een vervoerservice van Servicepunt Thuiswonen. Er hebben zich vijf vrijwilligers aangemeld die met hun eigen auto inwoners gaan vervoeren. Dit project is één van de alternatieven voor de buurtbus, die afgelopen januari is opgeheven.

Bij het project Automobiel van Servicepunt Thuiswonen kunnen inwoners gebruik maken van vrijwillige chauffeurs die met hun eigen auto rijden. Wie gebruik wil maken van AutoMobiel wordt voor 7,50 euro per jaar lid van Servicepunt Thuiswonen (tarief 2019). U kunt dan het hele jaar onbeperkt ritten aanvragen. Hiervoor belt u naar het coördinatiepunt in Tiel. De medewerker daar kijkt of er een chauffeur beschikbaar is die u kan brengen en/of ophalen. Het servicepunt regelt de afspraak met de chauffeur. U betaalt voor de rit 0,30 euro per kilometer direct aan de chauffeur.

Project AutoMobiel is nog op zoek naar chauffeurs, met name in Appeltern, Maasbommel, Alphen en Altforst. Voor informatie of aanmelden neemt u contact op Servicepunt AutoMobiel via info@servicepunt-thuiswonen.nl of tel. 088-7004100.

Verschillende alternatieven
De gemeente West Maas en Waal werkt aan verschillende alternatieven voor haalbaar en betaalbaar vervoer voor de dorpen aan de Maas. Naast het project Automobiel is er het SLAGbusje in Alphen en een dorpsauto in Appeltern. De gemeente is in gesprek om ook in Maasbommel een dorpsauto in te zetten. Verder kunnen inwoners gebruik maken van de regiotaxi en de belbus.Wethouder Ans Mol: 'Wij vinden het als gemeente heel belangrijk dat inwoners zonder eigen vervoer toch mobiel zijn en blijven. Daarom zijn wij erg blij dat er verschillende mogelijkheden zijn voor vervoer. De inwoner kiest welke optie het beste past'.

Meer berichten