Boekenweek 2019

Maas en Waal - De Boekenweek staat voor de deur met als thema 'De Moeder De Vrouw'. Van zaterdag 23 tot en met zondag 31 maart staan boeken over moederschap en vrouwen in het bijzonder centraal. Bekende schrijvers, interactieve en creatieve workshops, exposities, muziek en boekverfilmingen zijn slechts een greep uit de activiteiten die Bibliotheek Rivierenland in de regio organiseert.

De aftrap van de Boekenweek 2019 is zaterdag 23 maart in Zinder in Tiel met het Boekenfeest. Er zijn vier literaire gasten. Annegreet van Bergen geeft een lezing over haar nieuwste boek 'Het goede leven'. Adriaan van Dis en Ellen Deckwitz gaan onder leiding van interviewer Roel Knijff met elkaar in gesprek over het thema 'De Moeder De Vrouw' en dragen ieder voor uit eigen werk. Lidewijde Paris verzorgt de interactieve workshop 'Hoe lees ik moeders & vrouwen in de literatuur?' Tussen 16.00 en 21.30 uur is er muziek, theater en dans. Er zijn kunstzinnige workshops, expo's en een boekenmarkt.

Het Boekenweekgeschenk is dit jaar geschreven door Jan Siebelink. Zondag 31 maart kan iedereen gratis reizen met de trein op vertoon van het Boekenweekgeschenk 'Jas van belofte'.

www.bibliotheekrivierenland.nl/boekenweek.

Meer berichten