Foto:

Certificaat voor taalvrijwilligers

Beneden-Leeuwen - Het Digi-Taalhuis heeft het vrijwilligersbestand kunnen uitbreiden omdat nieuwe taalvrijwilligers hun certificaat hebben gehaald en nu aan de slag kunnen. In het Digi-Taalhuis West Maas en Waal, gevestigd in de Bibliotheek in de Rosmolen in Beneden-Leeuwen, begeleiden die taalvrijwilligers mensen uit de gemeente West Maas en Waal die beter willen leren lezen, schrijven, spreken of rekenen. Ook mensen die digitale vaardigheden willen oefenen zoals mailen en appen, kunnen bij hen terecht. De vrijwilligers worden ondersteund door de taaldocent van het Digi-Taalhuis.

Het is als taalvrijwilliger mogelijk om individueel met deelnemers te werken, maar ook om samen met een andere taalvrijwilliger met deelnemers het spreken te oefenen of een leesgroepje te begeleiden. De taaldocent bekijkt in overleg welke deelnemer en vrijwilliger het beste bij elkaar passen. De taalvrijwilligers zijn ook regelmatig te vinden in de bibliotheek van Dreumel.

Meer taalvrijwilligers zijn altijd welkom, met name uit Alphen, Altforst, Appeltern en Maasbommel, zodat ook daar begeleiding van deelnemers kan plaatsvinden. Het kost ongeveer 2 uur per week en het tijdstip is in overleg met de deelnemer vast te stellen. Aanmelden als deelnemer of als taalvrijwilliger of voor meer informatie: taalhuis.westmaasenwaal@bibliotheekrivierenland.nl of via Marianne Herckenrath, tel. 06-23128794.

Het Digi-Taalhuis is geopend op maandag van 10.45 tot 11.45 uur en woensdag van 09.00 tot 12.00 uur.

Meer berichten