Presentaties Pax-excellentieprogramma 2018/2019

Druten - In de aula van Pax havo/vwo in Druten is donderdag 28 maart de eindpresentaties van het jaarlijkse Excellentieprogramma. In totaal 32 basisschoolleerlingen, afkomstig van alle basisscholen uit de regio, laten van 16.00 tot 18.00 uur zien wat ze de afgelopen maanden hebben geleerd op Pax havo/vwo. De deelnemers ontvangen die middag ook hun certificaat van deelname. Publiek is welkom.

Ieder jaar dragen de basisscholen een aantal leerlingen voor voor deelname aan het plusprogramma dat Pax havo/vwo voor deze doelgroep organiseert. De groep volgt een half jaar op donderdagmiddag een speciaal lesprogramma waarin drie thema's aan bod komen. De thema's kunnen ieder jaar wisselen. Dit jaar waren de thema's: China, Brein en Illusie en Creatief Schrijven.

Bij het thema China is stilgestaan bij de Chinese taal en cultuur en hebben leerlingen ook kennisgemaakt met Chinese lekkernijen. Bij Brein en illusie is een illusionist op bezoek geweest en hebben de leerlingen een microscopie-practicum en een varkenshersenpracticum gedaan. Bij Creatief Schrijven hebben leerlingen aandacht besteed aan hun schrijfstijl en hebben ze samen een boekje geschreven en geïllustreerd.

Meer berichten