De 1e set is binnen.
De 1e set is binnen. (Foto: Rob Jansen)

Trivos één set verwijderd van kampioenschap

Wijchen - Nog maar één set te gaan en Trivos is kampioen in de 3e divisie B. Afgelopen weekend stond thuis de wedstrijd tegen VVH Dames 1 op het programma. Trivos moest met 4-0 winnen van VVH én concurrent voor de titel WaHo moest 2 verliessets incasseren. Missie gedeeltelijk geslaagd: WaHo verloor met 3-1 van Avior maar Trivos versloeg VVH met 3-1. Trivos is nu nog één set verwijderd van het kampioenschap.

De eerste set leverde al meteen een winst van 25-6 op. Ongekend en de grootste setoverwinning dit seizoen van Trivos. Trivos begon ijzersterk met de serviceserie van Korinda Kant. Het 2e punt was een onvervalst killblock van Stefanie Beekers en het derde punt een harde ace. Bij 8-2 vroeg VVH de timeout aan, waarna aanvoerster Anne Veenstra ook nog even een duit in het zakje deed met een serviceserie van tien punten. VVH sloeg haar weinige services of in het net of uit het veld. Het laatste Trivospunt was een gezamenlijk blok van Stefanie Beekers en Manon Ottjes.

De tweede set zat Trivos nog steeds in de overwinningsflow en begon Vera de Weerdt met haar serviceserie te scoren, 4-0. Ook hierin was een onvervalste ace te zien, maar misschien nog mooier was het 3e punt met een flowserve die de VVH verdediging in de problemen bracht. De timeout van de VVH coach was goud waard en bracht vier punten op: 4-4. Timeout Trivos. Korinda Kant scoorde met een tipbal en bracht zichzelf aan de service. Ook hiermee haalde zij 4 punten binnen, wat Trivos weer vleugels gaf. Hier een daar schuurde het toch een beetje bij Trivos en VVH liet steeds meer zien waarom het zo hoog in het ranglijst staat. Opvallend was ook hier weer dat VVH totaal geen servicedruk had, wat het team behoorlijk parten speelde. Bij 18-10 haalde Lieke Wouters met haar killblock de service binnen en maakte zij daarmee ook nog eens twee punten: 21-10. Evi Bosmeier maakte een redding op de aanval van de nummer 2 van VVH en bracht de bal terug in het spel. Na de lange rally was het toch weer VVH die scoorde: 21-12. Ook deze VVH service verdween weer in het net. Twee lange rally's met punten van Korinda Kant en het killblock van Stefanie Beekers brachten Trivos op setpoint. De mooie setup van Vera de Weerdt op Anne Veenstra gaf het Trivospubliek grote hoop op een leuk feestje, 25-13.

Set 3 liet zien dat VVH toch wel een goed team is, ondanks de zwakke start in de eerste twee sets. Voor de eerste maal in deze wedstrijd kwam VVH op een 3-4 voorsprong. Anne Veenstra scoorde met een mooie aanval via de VVH verdediging en Lieke Wouters maakte een killblock. Bij 15-10 begon VVH beter te draaien. Services kwamen nu wel goed aan (met name door de nummer 22) en als een ware sluipmoordenaar werden de puntjes binnengehaald. Trivoscoach Peter Groenen voelde al een beetje nattigheid en vroeg bij 15-13 een timeout aan. Dat hielp. Korinda Kant plaatste heel precies een bal op de achterlijn van VVH en Lieke Wouters knalde er met haar service een ace in. Timeout VVH. Deze timeout was goud voor VVH. Drie punten op een rij werden gemaakt: 17-16. Een voetfout bij de service van VVH bracht Trivos terug aan de service. Een zeer lange rally kwam hieruit voort en na een onmogelijke redding van Anne Veenstra werd Manon Ottjes is stelling gebracht: 19-16. VVH merkte toch dat er winst te behalen viel. Het team ging voort op de ingeslagen weg en met mooie aanvallen werden drie punten gemaakt: 19-19. Stefanie Beekers maakte met een harde klap de 20-19, maar de volgende bal verdween bij Trivos in een klutssituatie en viel pardoes op de grond: 20-20. Manon Ottjes sloeg haar diagonale slag hard in. Via het Trivosblok scoorde VVH weer de gelijkmaker: 21-21. Lieke Wouters maakte een fraai punt door de bal keihard binnen te slaan en Trivos leek de wedstrijd weer in handen te hebben. Coach Peter Groenen bracht zijn dubbele wissel Esmee Driessen en Lotte Könning voor Manon Ottjes en Vera de Weerdt. De service van Trivos verdween in het net en VVH werd weer in het zadel geholpen: 22-22. De harde VVH aanval werd binnen geslagen en de volgende Trivosaanval verdween in het net: 22-24. Timeout Trivos. De VVH service was een hele mooie en ging via de Trivosverdediging uit het veld 22-25.

De teleurstelling was groot en werkte door in de vierde set. Een snelle 0-3 achterstand was het gevolg en in de daarop aangevraagde timeout kon het publiek live meegenieten van de luide bespreking van coach Groenen met zijn dames. Ondertussen was Nienke Visser ingebracht en haalde Trivos langzamerhand de puntjes weer binnen. De VVH timeout bij de stand 8-6 hielp VVH enigszins. Bij de stand 11-10 werd Jong Oranjespeelster Sophie Posthumus ingebracht voor de moegestreden Korinda Kant. De service van Vera de Weerdt gaf Trivos een voorsprong van vier punten (een killblock van Manon Ottjes): 15-10. De punten werden over en weer gemaakt, maar toch kwam VVH nog terug naar 18-17. Bij 22-17 ging VVH over tot een alles of niets offensief en werd het nog even billen knijpen voor alles wat groen was. Bij 23-20 vroeg coach Groenen zijn technische timeout aan om het spel van VVH te ontregelen. Dat lukte. Sophie Posthumus scoorde en bracht de stand op 24-21. Timeout VVH. De service van Vera de Weerdt was hard en zuiver en ging via de VVH verdediging uit het veld, 25-21.

Trivos heeft nu 17 punten voorsprong op de nummer 2 Avior en moet nog één set winnen voor het kampioenschap. Zaterdag 23 maart speelt Trivos in de uitwedstrijd bij laagvlieger Scylla in Wageningen. Daar kan het kampioenschap worden binnengehaald. Aanvang 16.00 uur.

Zaterdag 6 april is Sportcentrum Arcus omgetoverd in een volleybalarena. Op het centercourt wordt de competitiewedstrijd tegen Dynamo gespeeld onder begeleiding van DJ Niels. Na afloop is het kampioensfeest in de kantine.

Foto's Rob Jansen

Meer berichten