Expositie in Balgoij

Balgoij - Vier beeldhouwers uit Brabant en Gelderland exposeren zaterdag 6 en zondag 7 april hun werk in de tuin en het atelier van Gonny Beljaars aan de Eindsestraat 39 in Balgoij. Publiek is welkom van 11.00 tot 17.00 uur.

Beljaars manipuleert menselijke vormen tot vervormde ruwe beelden in brons, gips en was en maakt beelden en assemblages van allerlei materialen. Het lichaam is het onderwerp, met een uitstraling van energie tot verval.

Ine de Cock uit Overasselt hanteert onder meer lichaamstaal en relaties als basis om te komen tot geabstraheerde figuratieve beelden van vrouwen en vogels. Ze werkt in steensoorten als springstone, cobalt, marmer en opalen.

Loek Hambeukers uit Beers werkt in brons. Over zijn werk zegt hij dat de tijd de kleur bleekt, de vorm breekt en kleine organismen op het werk laat groeien.

Het werk van Peter Bergenhenegouwen uit Sint Hubert wordt wel omschreven als 'reflectieve introverte gedachten in brons'. Beweging of het gebrek eraan in lijven en abstracte objecten, vormt de leidraad. De omgevende ruimte is onderdeel van het beeld.

Op de websites van de kunstenaars kunt u zich een beeld vormen van ieders werk. www.gonnybeljaars.nl www.artine.nl www.hambeukers.nl en www.peterbergenhenegouwen.nl

Meer berichten