Altforst heeft een nieuwe brug

Altforst - De 40 jaar oude houten brug over de wetering in Altforst is vervangen. De brug vormt de verbinding tussen de Sluissewal en de dorpskern van Altforst en maakt onderdeel uit van een veel gebruikt fietsknooppuntennetwerk. Naast fietsers maken ook veel wandelaars en de inwoners van Altforst gebruik van deze brug.

"De gemeente heeft eerder een (voorlopig) ontwerp van de brug voorgelegd aan Dorpsplatform Altforst Actief. Dat platform geeft allerlei opmerkingen gemaakt en aanvullingen gedaan. Ze hebben ook het type brug gekozen", aldus wethouder Ans Mol, "een mooie manier van participatie van inwoners bij een gemeentelijk project."

De brug was aan vervanging toe. Dit bleek uit het onderhoudsprogramma van de gemeente én uit een bruginspectie. De nieuwe brug is gemaakt van een composiet; een zeer duurzaam en onderhoudsvrij materiaal. De leuningen zijn van hardhout. Dit geeft het geheel een nostalgische uitstraling. De brug is 15 meter lang en overspant de wetering in één keer. De nieuwe brug is breder dan de oude en met 1,5 meter beter geschikt voor fietsers. "Een nieuw pareltje voor Altforst. Voor menig bezoeker uit de tijd van discotheek De Kikvorsch een nostalgisch bruggetje!"

Meer berichten

Nieuws uit Nijmegen

Meer nieuws uit Nijmegen >

Nieuwsoverzicht

Meer berichten