Pasen
Pasen (Foto: Kasteel Hernen)

Middeleeuws Pasen in Kasteel Hernen

Hernen - Hoe vierde de Middeleeuwer het feest van Pasen? Om daarop een antwoord te geven is een gedeelte van kasteel Hernen tijdens de paasdagen zondag 21 en maandag 22 april ingericht naar middeleeuws paasgebruik. Daarnaast is er een paasspeurtocht voor de kinderen, kun je het kasteel verkennen met een 'pratende' lantaarn, ontmoet historische figuren en maak kennis met oude ambachten.

In de expositieruimte is de kleine tentoonstelling ‘Kloosterorden en Congregaties in het Land tussen Maas en Waal na 1850' te zien, verzorgt door Erfgoedstudiehuis Land van de Heerlijkheden.

Maandag 22 april is de groep 'Levende Historie Harderwijk' aanwezig met tientallen historische figuren. De groep van circa 30 mensen laat het leven van alledag zien in de 16e eeuw. Op verschillende plekken in het kasteel beleef je hoe het was om in de roerige zestiende eeuw op een kasteel te wonen. Het dagelijks leven wordt in beeld gebracht, ambachtslieden bieden hun waren aan en er wordt gewassen en gepoetst. Muzikanten verhogen de sfeer.

Beide dagen van 13.00 tot 17.00 uur. Entree 8,50 euro, 4 t/m 18 jaar 5,00 euro (Donateurs Geldersch Landschap& Kasteelen/Museumkaart gratis).

Meer berichten

Nieuws uit Nijmegen

Meer nieuws uit Nijmegen >

Nieuwsoverzicht

Meer berichten