Burgemeester Vincent van Neerbos feliciteert Jan Sas met zijn onderscheiding. (Foto Caitlin Sas)
Burgemeester Vincent van Neerbos feliciteert Jan Sas met zijn onderscheiding. (Foto Caitlin Sas)

Koninklijke Onderscheiding voor Jan Sas

Dreumel - Jan Sas is vanwege zijn grote inzet voor muziekvereniging Sint Barbara uit Dreumel benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Hij kreeg het lintje zondag 14 april in D'n Hoender in Dreumel tijdens de activiteiten rondom 100 jaar Sint Barbara.

"Bij Jan loopt Muziekvereniging Sint Barbara als een rode draad door zijn leven. Vanaf het begin van zijn lidmaatschap, inmiddels bijna 54 jaar geleden, is Jan een zeer actief lid en was daardoor ook al snel betrokken bij onder meer het ophalen van oud papier. Deze actie heeft veel ontwikkelingen doorgemaakt. De inzameling gebeurt bijvoorbeeld nu met behulp van kliko's maar één ding is er in al die jaren nooit veranderd: Jan is nog steeds elke maand actief betrokken bij de ophaalroute door het dorp", aldus Hanny Hommersom namens Muziekvereniging Sint Barbara Dreumel.

"In zijn jongere jaren nam hij, zowel alleen als samen met anderen, vaak deel aan solistenconcoursen en dat altijd met groot succes. Geruime tijd verzorgde hij ook de opleiding van nieuwe drumbandleerlingen."

"Nadat hij de festiviteiten rondom het 60-jarig bestaan van Muziekvereniging Sint Barbara mede georganiseerd had, was de toetreding tot het bestuur van de vereniging een logische vervolgstap. Hij nam onder meer de organisatie van de jaarlijkse Taptoe op zich en bedacht tevens de uit te voeren shows, organiseerde eveneens de geraniumactie en regelde alles rondom het ophalen van oud papier."

In 1989 werd door de muziekvereniging samen met andere verenigingen 'Dreumel bruist' op touw gezet. Dit tweejaarlijkse evenement omvatte een 10-daagse 'feestweek' in de sporthal. "Jan was bij alle acht edities medeorganisator en secretaris/penningmeester. Natuurlijk ging ook het 75-jarig jubileum van de vereniging niet voorbij zonder dat hij daarbij zeer actief betrokken was."

"Sinds augustus 1996 is Jan voorzitter van de vereniging. Hij werd voorzitter toen hij zelf nog jonge kinderen had en ook nog bezig was met een studie. Hij regelt en organiseert ontzettend veel zaken voor de vereniging, teveel om op te noemen, en alles wat hij doet is altijd perfect gedaan en geregeld. Het zal niemand verbazen dat ook de activiteiten rondom het eeuwfeest van Sint Barbara niet tot stand zijn gekomen zonder dat Jan deel uit maakte van het organisatiecomité. Er gebeurt binnen de vereniging weinig of niets waar Jan niet op een of andere manier bij betrokken is, maar deze onderscheiding kwam voor hem toch wel als een complete verrassing."

Meer berichten

Nieuws uit Nijmegen

Meer nieuws uit Nijmegen >

Nieuwsoverzicht

Meer berichten