Foto:

Wijchen maakt zich op voor 'Lekker Anders' voorjaar

Wijchen - Laat de auto eens staan en breng uw kind 'lekker anders' naar school. Gezinnen uit Wijchen die een 'Lekker Anders Dag' op de kalender zetten, moeten niet vergeten hiervan een foto in te sturen. De familie die de tocht naar school het meest origineel aanpakt, maakt kans op een ontbijtje aan huis. Foto's kunnen worden ingestuurd tot en met 27 april via lekkerandersdag.nl.

Honderden gezinnen in Wijchen maakten afgelopen tijd kennis met het initiatief, waarin ouders samen met hun kinderen de tocht naar school extra bijzonder maken. "Te paard, met een versierde step of slee op wielen; er kwamen al veel ludieke voorbeelden voorbij tijdens de tocht naar het schoolplein. En nu het lekkerder weer wordt, is er een extra reden dat ouders de auto vaker thuis laten staan om er een 'Lekker Anders Dag' van te maken", aldus de organisatie.

"De Lekker Anders Dag-fotowedstrijd maakt onderdeel uit van een bredere voorjaarscampagne, met als doel ouders meer te laten variëren in hun tocht naar school. Via social media en op straat komen ouders en kinderen beelden tegen met ideeën voor een 'Lekker Anders Dag'. Daarmee roepen de gemeente Wijchen en de samenwerkende scholen gezinnen en kinderen op om dit voorjaar weer een 'Lekker Anders Dag' te plannen."

Paul Loermans, wethouder verkeer van de gemeente Wijchen: "De tijd nemen voor je kind en af en toe eens fietsend of wandelend naar school gaan. Dat is gewoon leuk. En het is goed voor je kind, het milieu en het verkeer in jouw buurt."

'Lekker Anders Dag' is een initiatief van de basisscholen en de gemeente Wijchen. "Het idee is eenvoudig: met je kind naar school, het is een bijzondere tocht. Hoe zorgen we er samen voor dat die ook zo bijzonder blijft? Want het is thuis en rond school vaak ook een gedoe, met drukte en auto's. De oplossing hebben we deels zelf in handen. Namelijk door die tocht naar school af en toe net iets anders in te richten. Dat is leuk voor de kinderen, en ook goed nieuws voor iedereen op en rond school. Want met die bewuste keuze gun je jezelf en elkaar meer ruimte en minder drukte."

www.lekkerandersdag.nl

Meer berichten