Foto:

'Drop je Dopje' in Wijchen voor hulphond

Wijchen - Wijchenaar Theo van den Broek heeft in 2019 in vier maanden tijd maar liefst 10.000 kilo plastic doppen ingezameld voor stichting Bultersmekke Assistancedogs. De stichting zet zich in voor mensen met een beperking die een hulphond nodig hebben maar deze door hun zorgverzekeraar niet vergoed krijgen. Van den Broek is initiatiefnemer van 'Drop je Dopje' en al jaren een inzamelpunt. Hij is een begrip in Wijchen én wijde omgeving want mensen uit binnen- én buitenland weten hem te vinden en leveren bij hem doppen in voor het goede doel. In 2018 heeft dat 7000 euro opgebracht.

Bultersmekke Assistancedogs is een non profit organisatie die assistentiehonden biedt voor volwassenen en kinderen met een lichamelijke of auditieve beperking, met epilepsie, autisme maar ook met problemen op psychisch en/of psychosociaal gebied. De hond wordt in de thuissituatie opgeleid om zo een hechte samenwerking te creëren tussen de hulpbehoevende en de hond. Een assistentiehond is een hond die geleerd heeft een persoon met een beperking te helpen met het uitvoeren van dagelijkse bezigheden. Een assistentiehond kan waarschuwen en mensen en hulpdiensten alarmeren.

Van den Broek: "Wat mij raakt is dat mensen nog steeds hart hebben voor hulpbehoevende mensen in onze samenleving. De inzameling loopt heel hard, het is bijna een dagtaak geworden. De doppen zijn nog altijd van harte welkom. De hele opbrengst komt ten goede aan de opleiding van de assistentiehonden doordat het inzamelen, het sorteren en het transport wordt uitgevoerd door vrijwilligers. Alle doppen waarin het symbool van recycling gedrukt staat, kunnen ingeleverd worden. Plastic doppen, bierdoppen, doppen van groentepotten en plastic tassen. Gooi ze niet weg maar lever ze in!" Leg het materiaal bij het schuurtje op het adres Valendrieseweg 42A in Wijchen.

www.facebook.com/theo.vandenbroek.902

www.bultersmekke.nl

(Tekst en foto's Ans Baars-van Haalen)