Foto: Hans Hordijk

Wijchense senioren presenteren dansvoorstelling

Wijchen - Zo'n 32 Wijchense senioren presenteren zondag 5 mei in Theater 't Mozaïek een theatrale dansvoorstelling. Aansluitend is er een danssalon waarbij het publiek kan dansen op de live muziek van Del Norte. Aanvang 14.00 uur.

"Gouden Dans is een dansclub voor mensen die op leeftijd zijn. Ook voor mensen die wat minder vast ter been zijn. In samenwerking met theater 't Mozaïek maakt een groep vitale en kwetsbare ouderen onder leiding van een choreograaf en dramaturg een dansvoorstelling. Hun levenservaring vertalen we in dans, ruimtelijke patronen, muziek en verhalen. Het productieproces creëert de voorwaarden om een nieuw sociaal netwerk op te bouwen", aldus Karin Lucassen

In Theater 't Mozaïek werkte Lucassen de afgelopen vier maanden met een groep van 32 Wijchense senioren. "De theatrale dansvoorstelling die na afloop naadloos overgaat in een danssalon met het publiek is geïnspireerd op de cultuur van de Cubaanse danzon. De muzikaal-theatrale voedingsbodem voor het project is de Cubaanse danzon, een trage gezelschapsdans op aansprekende muziek, ritmisch, soms melancholisch en verwant aan de jazz. Het is een dans die vraagt om levenservaring en niet per se om een soepel lijf."

Deelnemer Toos: "Het samen met Karin vormgeven van de dans en de choreografie was een bijzondere artistieke ervaring. Er zijn heel veel mogelijkheden en welke kies je dan? Het proces van proberen en weer loslaten hoorde daarbij."

Gijs: "Ik geef toe, een beetje klagen over dat er toch nooit iets gebeurd heb ik ook wel eens gedaan. Maar als er dan zoiets als dit langskomt moet je gewoon meedoen. Veel leuke dames, reuring, fijne muziek èn ik beweeg weer wat makkelijker."
Maria: "Het moeilijkste was de beslissing om een mail te sturen en mij aan te melden voor de Gouden Dans. Maar het bleek een hele goeie zet! Ruim anderhalf jaar geleden heb ik een hersenbloeding gehad. Het was moeilijk om mijn leven weer op de rit te krijgen. Maar ik krijg zo'n kick van die repetities op vrijdagochtend dat ik er nog dagen plezier van heb. We hebben een hechte groep en iedereen mankeert wel wat. Maar dat is helemaal geen probleem. We doen allemaal ons best en dat is genoeg."

Meer berichten