De vrijwilligers bij het hertenkamp dat duidelijk ook andere bewoners kent. (Foto Berco Buter)
De vrijwilligers bij het hertenkamp dat duidelijk ook andere bewoners kent. (Foto Berco Buter) (Foto: )

Open dag Hertenkamp Druten

Druten - Met het evenement 'Oh Deer' zet Hertenkamp Druten zondag 12 mei de deuren open tussen 11.00 en 16.00 uur. 'Ontdek, proef en beleef de natuur in Hertenkamp Druten'.

Het hertenpark in Druten houdt zondag 12 mei open dag. Onder het motto 'Oh Deer' vinden tal van activiteiten plaats. Een gesprek met vrijwilliger Wil van de Geijn. "We hebben een programma samengesteld waarbij mens, dier en natuur op een educatieve manier met elkaar de verbinding zoekt en krijgt. Door activiteiten, muziek en beweging."

Het programma van het evenement 'Oh Deer' is vormgegeven door een team van betrokken vrijwilligers, mensen uit de politiek, het onderwijs en de omgeving. Voor wie? "Voor jong en oud, voor álle doelgroepen."

"In het hertenpark werken cliënten van 's Heeren Loo. Zij voeren en verzorgen de dieren. Een team van buurtbewoners en mensen die het park een warm hart toedragen houdt het park schoon. Door de samenwerking tussen de cliënten van 's Heeren Loo en het team is het een park waaraan velen in gezamenlijkheid aan een gezamenlijk doel werken. 's Heeren Loo is de beheerder van het park. Het onderhoud van het groen wordt uitbesteed. Wij zorgen ervoor dat het park mooi schoon blijft en toegankelijk is en blijft voor iedereen."

"Het park wordt bezocht door ouders en hun kinderen maar ook door bewoners van zorgcentrum de Kasteelhof. Het park heeft een toegevoegde waarde voor iedereen. Er zitten ook wel eens hangjongeren in het park die helaas rotzooi achterlaten. Dat ruimen wij dan maar op."

Hoe ziet Van de Geijn de toekomst van het hertenkamp? "De toekomst ziet er zonnig uit. Het park gaat meer gebruikt worden door de cliënten van 's Heeren Loo dat het park meer wil inzetten voor dagbesteding. Maar dat is mede afhankelijk van het budget."

Er zijn nog genoeg wensen. "Het huidige verblijf is zo'n 40 tot 45 jaar oud en nodig aan vervanging toe. Als je kijkt naar de hygiëne dan springen de tranen in je ogen. De gemeente moet dit aanpakken en heeft inmiddels ook beloofd vóór de zomervakantie een nieuw verblijf klaar te hebben met daarin een keukenblok en toilet. Gelukkig denkt de gemeente met ons mee als er iets kapot is. Dit allemaal in het belang van het park."

"We gaan verder in samenwerking met Stichting IVN de scholen actief betrekken bij het park. En dat gaat lukken want er is een enorme draagvlak vanuit gemeente, 's Heeren Loo en de omgeving."

Programma

Tal van organisaties geven zondag 12 mei tijdens 'Oh Deer' in Hertenkamp Druten aan de Parkweg informatie zoals IVN Natuureducatie Maas en Waal, Tech-Lokaal Maas en Waal, 's Heeren Loo Druten, de Drutense Kleindieren Sportvereniging en Hovenier Van Kerkhof Bloem en Groen.

Plaats zaadbommetjes in het park, ga aan de slag met voedsel uit de natuur, doe mee aan een workshop atletiek (met medewerking van Nederlands kampioene discuswerpen Corinne Nugter), ga op ontdekkingstocht door het parkje, geniet van harpspel en mooie liedjes van een troubadour, aai kleine dieren, volg een lesje dierenanatomie en maak een schilderij van wolkenluchten.

Ambachtelijk bakker Theo van Os gaat in op het proces van graankorrels tot brood. Stichting Behoud Hertenpark laat zien wat ze heeft gedaan om het park in goede staat te houden.

www.facebook.com/Boldershof

Meer berichten