Vlnr. Yvone Lemmers, Karlijn, Jet, Femke en Cira. 
Vlnr. Yvone Lemmers, Karlijn, Jet, Femke en Cira.  (Foto: )

Project 'Onderneem': ice-tea en groentechips

Beneden-Leeuwen - Leerlingen Karlijn, Jet, Femke en Cira van basisschool De Leeuwenkuil in Beneden-Leeuwen hebben het afgelopen jaar gewerkt aan het project 'Onderneem'. Ze hebben daarvoor samengewerkt met verschillende ondernemers waaronder Yvonne Lemmers, schrijfster van dieetboeken.

Tijdens de eerste ontmoeting heeft Yvonne de basis van haar boeken uitgelegd zoals 'GOK' (Grip Op Koolhydraten). Ook heeft ze de meiden kennis laten maken met stevia, een plant die zo zoet als suiker is maar niet de negatieve eigenschappen van suiker heeft. Naast de opdracht om een gezond hapje en drankje te maken, kregen de leerlingen ook een aantal zaken dingen mee: stevia om mee te experimenteren, kookboeken om inspiratie op te doen en een waaier met uitleg over koolhydraat rijke en koolhydraat arme voedingsmiddelen. Op school hebben de meiden gewerkt aan het bedenken van een gezond hapje en drankje. "Soms was het wel lastig, we moesten namelijk iets vinden wat we allemaal leuk vonden", vertelt Cira. "Uiteindelijk zijn we op het idee gekomen om ice-tea en groentechips te maken. Op school hebben we veel geëxperimenteerd met de ice-tea en bij mij thuis hebben we de groentechips uitgetest", aldus Jet. "Toen hebben we weer afgesproken met Yvonne. Samen hebben we de groentechips geproefd en verbeterd. De ice-tea was eigenlijk al goed."

In het vijfde boek van Yvonne 'Grip op Koolhydraten - Snelle en makkelijke weekmenu's' staan ook de zelfbedachte recepten van Karlijn, Jet, Femke en Cira. Het viertal kreeg het boek officieel overhandigd uit handen van Yvonne. Met natuurlijk een lekker glas ice-tea en heerlijke groentechips. "Ik vond het enthousiasme van de meiden zo leuk en ook hoe ze aan de slag gingen met de opdracht en later de tips voor de ice-tea en groentechips. Ze hebben allerlei manieren van bereiden verzonnen. In het boek staat dan ook beschreven hoe je heel makkelijk en snel de lekkerste suikervrije ice-tea en krakende groentechips bereidt", aldus Yvonne.

Meer berichten