Vergadering Kindergemeenteraad West Maas en Waal

West Maas en Waal - De gemeente West Maas en Waal houdt donderdag 16 mei in samenwerking met ProDemos - Huis voor democratie en rechtsstaat - voor de derde keer een Kindergemeenteraad. De Kindergemeenteraad heeft als doel kinderen meer te betrekken bij politieke besluitvorming. De kinderen leren hoe politiek werkt en hoe gemeentelijke besluiten ontstaan.

Aan dit project doen 40 leerlingen van vijf basisscholen mee. Zij houden zich in het gemeentehuis een middag lang bezig met lokale politiek. De scholen die deelnemen zijn de Leeuwenkuil (Beneden-Leeuwen), de Mariaschool (Boven-Leeuwen), de Wijzer (Beneden-Leeuwen), de Mariënhof (Alphen) en de Tweestroom (Altforst)

De kinderen hebben de afgelopen weken een project uitgewerkt rond het thema 'Meer plezier met elkaar'. Tijdens deze dag maken ze het project concreet. Het beste plan krijgt 5000 euro van de gemeente. Met dat geld wordt het plan echt gerealiseerd.

Tijdens de werkdag in het gemeentehuis gaan de leerlingen in gesprek met raadsleden. Deze vertellen de kinderen over hun werk en geven de kinderen tips voor de kindergemeenteraad van die avond. Met deze informatie kunnen de leerlingen hun projectvoorstellen goed uitleggen.

's Avonds besluiten de leerlingen in een vergadering van de Kindergemeenteraad over de besteding van 5000 euro. Het project dat de meeste stemmen krijgt, wordt door de gemeente uitgevoerd. Een unieke kans dus om als kind echt invloed uit te oefenen op het werk van de gemeente. Burgemeester Vincent van Neerbos zit de Kindergemeenteraadsvergadering voor. De vergadering begint om 18.00 uur. Personen die interesse hebben zijn van harte welkom. Zij kunnen plaatsnemen op de openbare tribune.

Meer berichten