Luc Verhoeven en Jurrien Aalbers in een onderling duel uit de eerste helft van de wedstrijd.
Luc Verhoeven en Jurrien Aalbers in een onderling duel uit de eerste helft van de wedstrijd. (Foto: Twan van der Zandt)

DIO'30 steviger aan kop na winst op Beuningse Boys

Druten - Afgelopen weekend was er weer een wedstrijd voor DIO’30 dat mocht aantreden voor de derby tegen Beuningse Boys. Deze lastige wedstrijd werd met 1-0 gewonnen terwijl Havo met dezelfde cijfers onderuit ging bij RKSV Driel. Al met al is de situatie van DIO’30 er dus een stuk beter op geworden en heeft het met nog twee wedstrijden te gaan alles in eigen hand.

DIO’30 trainer Jord Roos koos voor bijna dezelfde opstelling als in de vorige wedstrijd tegen RODA’28. De enige wijziging was dat Daider Casal speelde voor Giovanni Leidelmeyer. De eerste kans van de wedstrijd was voor DIO’30. Dadier Casal kon na een goede actie de bal niet terugleggen waardoor zijn schot simpel kon worden gepakt door doelman Jimmy van Veen. DIO’30 was de betere ploeg en had het meeste balbezit maar verdere kansen leverde dit niet op. Beuningse Boys kreeg ook geen kansen maar was eenmaal gevaarlijk toen de bal precies voor het doel viel maar gelukkig voor DIO’30 kon worden weggewerkt. Aan de andere kant kreeg DIO’30 een kans maar de doelman kon een kopbal van Dani Bloemberg pakken. Het was duidelijk te merken dat de belangen voor beide ploegen groot waren want Beuningse Boys maakt nog kans op de tweede periode. DIO’30 bleef beter en zocht de aanval maar verder dan een aantal corners kwam het niet. Nog voor rust moest Bryan Croonen met een blessure het veld verlaten. Zijn plaats werd ingenomen door Giovanni Leidelmeyer. Voor de thuisploeg waren er nog een paar kleine kansen. Een kopbal van Glenn Muller ging over en net voor rust wist Dennis Amati een schot van Luuk Könning te pakken.

De eerste aanval in de tweede helft leverde DIO’30 meteen de verdiende voorsprong op. Dadier Casal kon na een goede actie de bal vanaf de achterlijn terugleggen en voor het doel schoot Dani Bloemberg de bal in het doel, 0-1. Er kwamen meer kansen voor DIO’30. Een schot van Luc Verhoeven ging over en op aangeven van Dadier Casal schoot Lars van Mill naast. Beuningse Boys gaf nog niet op en probeerde de aanval te zoeken. Ook zij kregen geen echte kansen. Er ging nog wel een schot van Glenn Muller naast het doel en er was af en toen wat paniek maar de defensie van DIO’30 bleef eigenlijk eenvoudig op de been. DIO’30 kon de draad weer oppakken en ging met veel strijd de spannende slotfase in. Havo stond al lange tijd op achterstand dus bij winst zou DIO’30 een gat van 3 punten slaan. Het bleef tot het einde toe spannend al had Dadier Casal voor wat meer zekerheid kunnen zorgen. Na een voorzet van Giovanni Leidelmeyer ging zijn schot van dichtbij over het doel. In de slotfase moest ook Nick Schierboom met een blessure het veld verlaten en werd vervangen door Joram Pijl. Beuningse Boys probeerde nog wel wat aan te zetten maar ook nu leverde dit geen kansen op en kon DIO’30 de wedstrijd eenvoudig uitspelen. De wil om te winnen was groot bij de spelers van DIO’30 die goed besefte wat er op het spel staat. Dadier Casal kreeg nog een kans maar er werd verder niet meer gescoord en zo wist DIO’30 deze belangrijke wedstrijd met een minimaal verschil te winnen. Na afloop was ook duidelijk dat Havo had verloren wat voor extra vreugde zorgde aan de kant van DIO’30.

Met nog twee wedstrijden te gaan heeft het nu alles in eigen hand om kampioen te worden van de derde klasse D. Bij winst zondag in de thuiswedstrijd tegen DVOL en een nieuwe misstap van Havo zou het al beslist zijn. Het belangrijkste is dus om zelf te winnen en dan volstaat een punt in de laatste wedstrijd tegen Eldenia ook. DVOL komt nog tegen beide titelkandidaten in actie, te beginnen dus zondag 19 mei tegen DIO’30. De eerdere wedstrijd eindigde in 0-0. De wedstrijd op sportpark de Gelenberg begint om 14.00 uur.

Meer berichten