Logo maasenwaalkanter.nl


De molen in Batenburg.
De molen in Batenburg. (Foto: Ton Rothengatter)

Maas en Waalse Molendag

Hernen/Batenburg - De jaarlijkse Open Maas en Waalse Molendag is zondag 2 juni. Geldersch Landschap Kasteelen doet ook mee met de Hernense en Batenburgse molen. De molens liggen op korte afstand van elkaar, een bezoek aan beide molens is dan ook goed te combineren.

De Hernense molen aan de Molenhoek 3 in Hernen is open van 10.00 tot 16.00 uur. Er worden rondleidingen gegeven door de molenaar en bij voldoende wind is er een demonstratie malen. Er worden pannenkoeken gebakken en er zijn fietsroutes langs de deelnemende molens verkrijgbaar. De Hernense molen is een beltkorenmolen. De term belt komt van de aarden wal die als een soort berg of belt na het bouwen tegen de molen gestort is om bij de wieken te kunnen komen. Andere type molens hebben hiervoor een stelling rondom de molen (stellingmolen).

De Batenburgse molen aan de Molendijk 1 in Batenburg is open van 11.00 tot 16.00 uur. Er worden rondleidingen gegeven door de molenaar. De Batenburgse molen is een gesloten standerdmolen. De onderbouw ervan is van steen (achtkantig) en de bovenbouw (kast en kap) van hout.

 

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden

Nieuws uit Nijmegen

Meer nieuws uit Nijmegen >

Nieuwsoverzicht

Meer berichten