Logo maasenwaalkanter.nl


Vertegenwoordigers van de gemeente Wijchen, provincie en andere betrokkenen zijn blij met de subsidie voor de realisatie van MFA Batenburg.
Vertegenwoordigers van de gemeente Wijchen, provincie en andere betrokkenen zijn blij met de subsidie voor de realisatie van MFA Batenburg. (Foto: )

Provinciale subsidie voor MFA Batenburg

Wijchen - De gemeente Wijchen ontvangt van de provincie Gelderland een half miljoen subsidie voor MFA Batenburg. "Met deze provinciale subsidie gaat de gemeente investeren in de leefbaarheid van Batenburg. Naast het realiseren van het MFA krijgen leegstaande gebouwen en gebieden een nieuwe bestemming", aldus de gemeente.

Het project 'SteenGoed Benutten' van de provincie Gelderland zoekt naar kansen en mogelijkheden voor leegstaande gebouwen en gebieden. Doel is om deze te transformeren, te slopen of een nieuwe bestemming te geven zodat de leefomgeving mooier, leefbaarder en economisch aantrekkelijker wordt.

De gemeente Wijchen diende een aanvraag in voor dit subsidieprogramma. Wethouder Nick Derks: "We zijn ontzettend blij met de financiële bijdrage van de provincie. Hiermee kunnen we de Multifunctionele Accommodatie (MFA red.) realiseren op het terrein van de voetbalclub. Dit zorgt ervoor dat we de vrijkomende locaties van het gemeenschapshuis en de school een nieuwe bestemming kunnen geven die past bij Batenburg."

Josan Meijers, gedeputeerde van de provincie voegt daaraan toe: "Dit is een mooi voorbeeld waar verschillende organisaties samen een nieuwe invulling geven aan vrijgekomen ruimte. Zeker in een historisch stadje als Batenburg moeten we zorgvuldig omgaan met die ruimte. En daar is de provinciale bijdrage 'Steengoed Benutten' nou precies voor bedoeld."

MFA Batenburg wordt het nieuwe onderkomen voor basisschool Sint Jan Baptist, voetbalclub V.V. Batavia én gemeenschapshuis De Hostert. Op dit moment werkt het Bouwteam de plannen voor de accommodatie verder uit. De planning is na de zomervakantie van 2019 te starten met de bouw van MFA Batenburg, zodat het in het najaar van 2020 klaar is.

De vrijkomende gebouwen van de school en het gemeenschapshuis worden direct na beëindiging van het gebruik gesloopt om leegstand te voorkomen. Op die locaties worden woningen gebouwd.

www.wijchen.nl/mfabatenburg

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden

Nieuws uit Nijmegen

Meer nieuws uit Nijmegen >

Nieuwsoverzicht

Meer berichten