Logo maasenwaalkanter.nl


Ryan, Senna, Veerle, Inass en Joni (v.l.n.r.) voor het Maaswaal College, waar Wijchens Warmste Week plaatsheeft. (foto: Jimmy Israël)
Ryan, Senna, Veerle, Inass en Joni (v.l.n.r.) voor het Maaswaal College, waar Wijchens Warmste Week plaatsheeft. (foto: Jimmy Israël) (Foto: )

Wijchens Warmste Week

Wijchen - Leerlingen van het Maaswaal College aan de Oosterweg maken zich op voor een leuke, actieve en leerzame week. "Wijchens Warmste Week is opgezet om liefde te brengen naar mens en dier. We willen iedereen een warm hart toedragen. Omdat het voorjaar is, hopen we natuurlijk ook op warm weer."

Dit jaar organiseert het Maaswaal College voor de eerste keer 'Wijchens Warmste Week', waarin leerlingen zich inzetten voor goede doelen. Daarnaast krijgen zij lessen rondom zes thema's: milieu, mensenrechten, ver weg, nabijheid, gezondheid en dieren.

De week kent twee hoogtepunten. Op dinsdag 28 mei is er een groots festival op de school met workshops, presentaties, eten, drinken, kraampjes met zelfgemaakte artikelen en muziek. Woensdag 29 mei staat in het teken van de 'Wijchens Warmste Wicked Race'. Zo'n zevenhonderdvijftig leerlingen uit leerjaren 1, 2 en 3 rennen over de stormbaan en kunnen zich daarvoor laten sponsoren. Zij zijn sinds vorige maand langs de deuren gegaan om donateurs te werven.

Leerlingen uit het eerste jaar Joni Hammen (12), Inass Bardai (13), Senna van Dreumel (12) en Ryan Hendriks (12) leggen uit welke doelen zij sponsoren. "Toen ik op vakantie was in Turkije kwam ik zwerfhonden en zwerfkatten tegen. Dierenleed vind ik zielig en daarom heb ik gekozen voor de Dierenbescherming als goed doel", vertelt Inass. Ook Joni kiest voor de Dierenbescherming: "Ik ben een echte dierenfan en ik wilde graag bioloog worden. Mensen hebben vele mogelijkheden zoals technologie om een goed leven te leiden, maar dieren zijn veel afhankelijker." Senna blijkt ook een dierenliefhebber: "Helaas kunnen we geen hond als huisdier nemen. Gelukkig hebben mijn oom en tante honden en ik vind het erg leuk om daarmee te spelen." Ryan loopt voor het KWF. "Mijn oma is overleden aan kanker en daardoor heb ik haar nooit gekend. Ik vind het dan ook mooi om voor dit doel te lopen", vertelt hij.

Docent Veerle Slobbe (32) is één van de organisatoren. Eerder hielp zij mee met het opzetten van de Serious Request acties die aanzienlijke geldbedragen opleverden. "De overige vier goede doelen zijn Greenpeace, Amnesty International, de Voedselbank en de Casey Troy Foundation. De stormbaanloop is verbonden met de thema's rondom deze goede doelen. Zo ploeteren de deelnemers door een zwembad met plastic en moeten ze als opdracht zo snel mogelijk medicijnen van de ene kant naar de andere kant van het parcours brengen."

Ook tijdens het festival, daags voor de race, is er een mogelijkheid tot donatie en zullen alle opbrengsten ten goede komen aan de zes goede doelen. "Joni en ik zullen ook nog meehelpen met koekjes en ijs verkopen op de markt", vertelt Inass. Als grote finale wordt de opbrengst bekend gemaakt.

Het festival op het Maaswaal College aan de Oosterweg op 28 mei vindt plaats van 16.00 tot 19.00 uur. Iedereen is hierbij van harte welkom.

(Tekst: Jimmy Israël)

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden

Nieuws uit Nijmegen

Meer nieuws uit Nijmegen >

Nieuwsoverzicht

Meer berichten