Logo maasenwaalkanter.nl


Foto:

Entree dorp Wamel op de schop

Wamel - De entree van Wamel met de huidige huurwoningen wordt door Woonstichting De Kernen aangepakt en krijgt een ander aangezicht. Om dat te bereiken, is woensdag 22 mei onder grote belangstelling de sloop gestart. Ronny van Valburg (lid bewonersgroep Wamelse Poort), Sander Bos (wethouder), Marinus Kempe (directeur-bestuurder Woonstichting De Kernen) en Bas (Kinderboerderij Wamel) gaven samen het startsein door op de rode knop te slaan.

Er worden 38 woningen gesloopt en er komen 33 woningen terug (waarvan 8 koop en 25 huur). Bij verkoop en verhuur hebben de huidige bewoners voorrang. Hiermee voldoet De Kernen aan de vraag naar sociale huurwoningen in Wamel. De overige woningen komen straks op Woongaard te staan en de koopwoningen worden via de aannemer verkocht.

De Kernen draagt met dit herstructureringsproject bij aan het verbeteren van het aangezicht van het dorp: de entree van Wamel. De projectnaam 'Wamelse Poort' verwijst hier ook naar. Op de plek van het project heeft in vroeger tijden een kasteel gestaan. De straatnamen Kasteelstraat, Grachtstraat, Hollenhof en Poortstraat verwijzen ook naar deze historie. De woningen aan het begin van het dorp krijgen daarom een kasteelfragment, dat beeldbepalend zal zijn voor de entree. De andere woningen krijgen authentieke oranje dakpannen en ook de karakteristieke haagjes komen terug.

Er komen levensloopbestendige woningen, starterswoningen, eengezinswoningen en vrije sector huurwoningen. Daarnaast komen er 8 koopwoningen (twee-onder-één kap). Na de bouwvakvakantie wil De Kernen starten met de bouw van de eerste fase van circa 22 woningen.

"De Kernen realiseert zich dat dit project voor de betrokken bewoners veel impact heeft. Het gaat immers om iemands thuis. Daarom is er ook een inloophuis waar De Kernen wekelijks te vinden is en aanspreekbaar voor alles wat met de herstructurering en bouw te maken heeft. Circa 12 huishoudens komen terug in de nieuwe woonwijk. Andere bewoners hebben tijdelijk gehuurd of zijn vertrokken naar een andere woning", aldus de Woonstichting.

www.dekernen.nl

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden

Nieuws uit Nijmegen

Meer nieuws uit Nijmegen >

Nieuwsoverzicht

Meer berichten