Foto:

Open Tuinen Weekend

Maas en Waal - Groei & Bloei houdt zaterdag 15 en zondag 16 juni het Open Tuinen Weekend. Dit jaar zijn er 27 deelnemende tuinen, zowel particuliere als gemeenschapstuinen. Het thema is dit jaar 'De Levende Tuin'. In verschillende tuinen zijn exposities. De tuinen zijn beide dagen of één dag geopend voor publiek.

De tuinen zijn gelegen in de gemeenten Wijchen, West Maas en Waal, Beuningen, Heumen, Nijmegen en Berg en Dal. Zoals 'Nieuw Robbekampen' aan de Rooijsetraat 49 in Dreumel, een indrukwekkende landschapstuin van 12.000 m². Entree 3,00 (opbrengst voor stichting Moeder en Kind).

In de gemeente Wijchen gaat het om tuinen als Het veldbloemenveld aan het Kasteellaantje 9 in Hernen; de tuin van Ben Penterman en Annelie Fey aan de Kelvinstraat 23 in Wijchen is een weelderige tuin van 2000 m² met borders op kleur, vijver, moes- en fruittuin en kunstwerken van Jan Bakker; de tuin van Gonnie van Veen en Rob Fliervoet aan de Rijdtsestraat 14 in Wijchen is een 1000 m² cottage garden rondom een landelijk gelegen boerderij en de tuin van Hennie en Martha Hendriks aan Zesweg 145 in Wijchen bestaat uit drie tuinen op 5000 m² met een indrukwekkende rozenhof.

Voor meer informatie, het complete overzicht en openingsdagen: www.nijmegen.groei.nl.

Meer berichten