Jean van Roon toont eigen werk.
Jean van Roon toont eigen werk. (Foto: Alfons Damhuis)

Expositie Jean van Roon in d'n Bogerd

Druten - In d'n Bogerd in Druten is sinds 5 juni werk te zien van de bekende fotograaf Jean van Roon. De expositie is samengesteld vanwege het 25-jarig bestaan van Fotoclub Contrast. De expositie is twee maanden te zien in d'n Bogerd.

"Mijn eerste kennismaking met het Land van Maas en Waal was tijdens mijn militaire diensttijd. Overnachten in het oude kerkje van Horssen. Na een bedrijfsongeval heb ik fotocursussen gevolgd en na mijn eindexamen in 1987 besloot ik om naar het Land van Maas en Waal te gaan voor ontspanning én om te kijken hoe het er uit zou zien. Ik besloot al snel om het gebied tenminste één jaar te volgen. Maar dat is wat langer geworden, ongeveer tien jaar", aldus Van Roon.

Hij werd lid van de historische vereniging Tweestromenland, reed enkele jaren voor dag en dauw naar Druten voor de Leste Mert en verzorgde tal van exposities zoals rond het jubileum van de kerk van Afferden. "Een bijzondere belevenis was het verzoek om een Maas en Waals kwartetspel te maken. De opbrengst was voor de voetbalvereniging in Beneden-Leeuwen."

Meer berichten