Initiatief voor nieuwe basisschool Kans & Kleur

Wijchen - Het bestuur van stichting Kans & Kleur heeft bij de gemeente Wijchen een verzoek ingediend om een nieuwe school te stichten. Het College van Burgemeester en Wethouders heeft het verzoek met een positief advies doorgestuurd naar de gemeenteraad. Bij een positief besluit van de raad neemt de gemeente de school op in het plan van scholen 2020-2023 en zal dit indienen bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen. Vóór 1 januari 2020 moet het ministerie besluiten of het Kans & Kleur toestemming geeft een nieuwe school te stichten. Op z'n vroegst start de school 1 augustus 2020. Waar het leer- en ontwikkelcentrum gehuisvest wordt, is nu nog niet bekend.

"Kans & Kleur heeft een diversiteit aan onderwijsconcepten op haar scholen: jenaplan-, montessori-, dalton-, jaarklassen- en unitonderwijs. Het leer- en ontwikkelcentrum voegt een kleur toe aan dit scholenpalet. Ouders krijgen door de komst van dit centrum een extra optie bij de schoolkeuze voor hun kind."

In het nieuwe leer- en ontwikkelcentrum zijn onderwijs en opvang geïntegreerd. "Kinderen zullen de overgang tussen onderwijs en opvang minder ervaren. Kinderen volgen gedurende de dag een flexibel rooster waarin onderwijs en opvang zich gedurende de dag afwisselen en niet voor alle kinderen gelijk zijn. De nieuwe school ontwikkelt een onderwijsprogramma en rooster dat voldoet aan alle wettelijke en bekostigingseisen van de Rijksoverheid."

www.kansenkleur.nl

Meer berichten