Logo maasenwaalkanter.nl

De Boeren Beleving

Maas en Waal - 'Ervaar het selfie' tijdens De Boeren Beleving, het eerste landelijke evenement van Stichting Boert Bewust. In het laatste weekend van juni ervaren bezoekers het echte boerenleven bij boeren en tuinders. Ga in gesprek met de boer tijdens een picknick, yogales in de stal of rondleiding over het bedrijf.

Wie kan beter vertellen over het boerenleven dan de boer zelf? Tijdens de picknick met streekproducten of een van de andere activiteiten neemt de boer of tuinder tijd voor vragen of het vertellen van zijn of haar verhaal. Voor kinderen is er een speurtocht en selfiewedstrijd waarbij mooie prijzen te winnen zijn.

"Het gesprek aangaan met de omgeving is altijd het uitgangspunt van Boert Bewust geweest, dit evenement sluit daar heel mooi op aan", vertelt Lisanne Oskam, voorzitter Stichting Boert Bewust. "Door met elkaar te praten begrijp je elkaar beter en ontstaat meer begrip voor elkaars leefwereld. Daar is behoefte aan. Tijdens De Boeren Beleving ervaren bezoekers het werk op de boerderij en horen boeren en tuinders hoe consumenten denken over het boerenleven."

Elke streek bepaalt zelf of de activiteiten op vrijdag 28, zaterdag 29 en/of zondag 30 juni plaatsvinden. Nieuwsgierig naar de activiteiten in jouw streek (Rijk van Nijmegen/Land van Maas en Waal)? Ga naar www.boertbewust.nl/boerenbeleving, bekijk welke activiteiten er bij jou in de buurt zijn en meld je aan. Je volgt de activiteit in kleine groepen. Zo heeft de boer alle tijd voor een gesprek over de herkomst van ons voedsel.

www.boertbewust.nl/boerenbeleving