Logo maasenwaalkanter.nl


Het eerste team maakt zich op voor een duik naar de escaperoom onder water.
Het eerste team maakt zich op voor een duik naar de escaperoom onder water. (Duikteam De Kaaiman Nijmegen)

Opening escaperoom onder water

Wijchen - Bij de Berendonck in Wijchen is zondag de allereerste escaperoom onder water ter wereld in gebruik genomen. Duikteam De Kaaiman uit Nijmegen bouwde 1,5 jaar aan dit concept. ''Een echte escaperoom-ervaring met vraagstukken van een behoorlijk hoog niveau'', aldus Kevin van de Wal, deelnemer van het eerste team. Sinds de opening van deze bijzondere escaperoom stromen de aanmeldingen voor teams die ook willen deelnemen binnen. Ook teams uit het buitenland hebben zich aangemeld.

In recreatieplas de Berendonck is op 18 meter diepte een escaperoom gerealiseerd. Net zoals bij andere escaperooms moeten deelnemers vraagstukken oplossen en zo snel mogelijk een code zien te kraken. Reguliere escaperooms bevinden zich veelal op het land of in een gebouw maar deze ruimte bevindt zich onder het water oppervlak en is alleen bereikbaar voor duikers.

"Het concept van deze escaperoom is ook anders dan anders omdat niet-duikers vanaf de kant moeten meehelpen om puzzels op te lossen. De ruimte heeft slechts één in/uitgang die alleen bereikt kan worden met een duikuitrusting en die alleen toegankelijk is voor de geoefende duiker. Dit maakt dat deze escaperoom uniek is in zijn soort. De vereniging heeft met dit concept iets unieks in handen en we mogen het dan ook met recht een wereldprimeur noemen'', aldus Mike Kuijpers voorzitter van Duikteam De Kaaiman.

Het onderwaterhuis (Aquavilla) heeft de vorm en omvang van een zeecontainer en de ruimte is ingericht met bankjes en een tafel. Via de ramen die rondom in het huis zitten, hebben de duikers zicht op het onderwaterleven en zie je het onderwaterleven aan je voorbij zwemmen. Bijzonder aan het huis is dat het van binnen volledig droog is en dat duikers in het huis hun duikbril en duikfles niet hoeven te gebruiken.

Voor meer informatie: hein@eventerprise.org