Logo maasenwaalkanter.nl


De wethouders Van Swam (West Maas en Waal) en Van Elk (Druten) leggen een puzzel en openen hiermee een expositie over het onderwijs in het Land van Maas en Waal.
De wethouders Van Swam (West Maas en Waal) en Van Elk (Druten) leggen een puzzel en openen hiermee een expositie over het onderwijs in het Land van Maas en Waal. (Jaap van der Veen)

Opening expositie 'onderwijs Maas en Waal'

Beneden-Leeuwen - In Museum Tweestromenland aan de Pastoor Zijlmansstraat 3 in Beneden-Leeuwen is vrijdag 21 juni een tentoonstelling over het onderwijs in het land van Maas en Waal geopend. De titel van de tentoonstelling luidt: 'Van aap mies jet tot iPad: naar school in het land van Maas en Waal'. Op de tentoonstelling zijn twee klassen te zien: een uit 1919 en een uit 2019. Aan de hand van filmpjes wordt het verschil in onderwijs door de jaren heen toegelicht. In een derde ruimte zijn foto's te zien van alle scholen uit het land van Maas en Waal. In de foyer is een tentoonstelling van schoolplaten.

De expositie werd geopend door de wethouders onderwijs van de gemeenten West Maas en Waal en Druten. Ook twee groepen van het IKC uit Beneden-Leeuwen waren bij de opening betrokken. Trug in de ted zong schoolliedjes van vroeger. Het museum is open op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 13.30 tot 17.00 uur. Op de woensdagmiddag 10 en 17 juli en 7 en 14 augustus zijn er extra middagen speciaal voor kinderen.

www.museumtweestromenland.nl

Meer berichten