Logo maasenwaalkanter.nl


Wethouder Ton de Vree en Roland Pechtold van GroenLeven boren de 'eerste' paal de grond in. (Foto  Reinier Jansen)
Wethouder Ton de Vree en Roland Pechtold van GroenLeven boren de 'eerste' paal de grond in. (Foto Reinier Jansen)

Start aanleg twee zonneparken

West Maas en Waal - De aanleg van twee zonneparken in Beneden-Leeuwen is maandag 24 juni officieel van start gegaan. Wethouder Ton de Vree en Roland Pechtold van GroenLeven boorden de 'eerste' paal de grond in. GroenLeven verwacht dat de parken binnen drie maanden gereed zijn. De groene energie die de parken opwekken is voldoende voor zo'n 1.700 huishoudens. Wethouder De Vree: "Goed dat het eindelijk zo ver is! Zo zetten we toch weer een mooie stap naar een duurzaam West Maas en Waal."

GroenLeven, een Fries bedrijf dat gespecialiseerd is in zonne-energie, realiseert twee zonneparken in Beneden-Leeuwen. Het ene park ligt tussen de N322 en de Van Heemstraweg. Het andere park ligt tussen dezelfde wegen, aan de Zijveld. De gemeente West Maas en Waal stelt hiervoor grond ter beschikking. "Wij zijn trots dat deze twee zonnebronnen straks genoeg stroom opwekken voor een kwart van het aantal huishoudens van de gemeente West Maas en Waal. Complimenten voor de gemeente die hiermee een flinke stap zet in de energietransitie", aldus Roland Pechtold van GroenLeven.

Het westelijke park beslaat een oppervlakte van 3,75 ha. Het oostelijke park is 4,3 ha. Beide parken worden landschappelijk ingepast, wat betekent dat er een groenstrook omheen komt. De panelen worden op lage staanders geplaatst, van 1 meter hoog. De constructie wordt met palen in de grond bevestigd. Tussen de rijen komen looppaden die ingezaaid worden met gras.

Nieuwsoverzicht

Meer berichten