Foto:

De Festina Lente bestaat 'ongeveer' 20 jaar

Hernen - Straattheatergezelschap De Festina Lente bestaat zo'n 20 jaar. Dat wordt zondag 14 juli gevierd met een feestelijke receptie en reünie tijdens de Hernense kermis. De feestelijkheden starten om 14.30 uur. Iedere bezoeker wordt getrakteerd op 'ranja en kleffe cake'. Verder is er een foto-expositie en kan men zich laten vereeuwigen op de traditionele kermisfoto.

"Als we twintig jaar (of is het toch langer?) terugkijken, buitelen de herinneringen over elkaar heen. Zo vormde de pipokar jaren de spil van alle activiteiten van De Festina Lente. Vanuit die kar werd geschminkt, gespeeld en gezongen. Opgeknapt door Peter van de Wijst, Mario van de Heuvel en Jordy Arts en nu nog te bewonderen in de tuin van Theo de Klein in de Broekstraat", aldus het gezelschap. "En wanneer zijn we nou gestart? Was dat met Heerlijkheid Hernen Herleeft in 1999? Maar Tini van Dreumel heeft toch foto's uit 1997 als bedelaar met de vuurkar? Hoe het ook is, we houden het op ongeveer 20 jaar!"

"In al die jaren kwam heel wat voorbij. Pipo de Clown en Mama-Lou waren aanwezig op - bijna - de eerste Stratenmarkt, de dorpsomroeper keerde terug naar Hernen, het trouwmobiel smeedde verrassende banden en de vuurkar met de vuurspuwer werden legendarisch. Trollen, steltlopers, reuzevogels, toiletdames en lachspiegels maakten de bezoekers van de stratenmarkt vrolijk, bang, enthousiast of nieuwsgierig. En zo kunnen wij nog uren doorgaan."

"Door de jaren heen hebben veel plaatselijke artiesten deel uitgemaakt van De Festina Lente, de 'harde kern' is onveranderd actief, aangevuld met gelegenheidsacteurs. We waren vooral te zien en te horen op feestelijke gebeurtenissen in Hernen en Leur. Op de Herrese Stratenmarkt en de Kermis zijn we 'vaste klant', maar ook op andere feestjes zijn we met veel plezier aanwezig geweest. Voor De Festina Lente is niets te gek, op bijna elk verzoek komt een antwoord."

Meer berichten