Angelique Krüger op bezoek,
Angelique Krüger op bezoek, (Foto: Omroep Gelderland)

Finalisten 'Dorpshuis van het jaar'

Heerewaarden - Welk dorpshuis in Gelderland is hét bruisende hart van het dorp of de wijk? Wie wint de titel 'Dorpshuis van het jaar 2019'? De zes finalisten zijn bekend, de strijd kan beginnen. Eén van die finalisten is MFC de Steen in Heerewaarden.

Voor het derde jaar op rij wordt hét 'Dorpshuis van het Jaar' gezocht. Net als in voorgaande jaren strijden in 2019 zes dorpshuizen om de prestigieuze titel. Via www.dorpshuisvanhetjaar.nl hebben zich veel ontmoetingsplekken aangemeld. De wedstrijd mag dan 'Dorpshuis van het Jaar heten' maar alle ontmoetingsplekken in Gelderland - zowel in stad als dorp - konden zich aanmelden. Een jury heeft vervolgens de aanmeldingen beoordeeld en de volgende zes finalisten geselecteerd: MFC Doelum in Renkum,'t Dorpshuus in IJzerlo, Dorpsaccommodatie Rietmolen, Buurthuis 't Huukske in Arnhem, het Stadshuus in Lochem en MFC de Steen in Heerewaarden.

Ook dit jaar zijn er drie hoofdthema's waarop de finalisten beoordeeld worden. Zo wordt er gekeken naar de activiteiten die de ontmoetingsplek organiseert rondom het thema 'sport en bewegen'. Verder worden de uitstraling en de toegankelijkheid van het dorpshuis in de beoordeling meegenomen.

Angelique Krüger van Omroep Gelderland doet verslag van de wedstrijd en gaat langs bij de zes finalisten. Tijdens zeven afleveringen, die in het najaar worden uitgezonden, gaan de genomineerden de strijd met elkaar aan. Alle finalisten krijgen 750 euro. Het winnende dorpshuis krijgt bovenop die 750 euro nog 2500 euro én de titel 'Dorpshuis van het Jaar 2019'.

www.dorpshuisvanhetjaar.nl

Meer berichten