Logo maasenwaalkanter.nl

Mater Mosa: 'Sunt um weg te gooi-ju'.

Appeltern - In de zomermaanden van elk oneven jaar is het festival Mater Mosa (moedertje Maas). In Appeltern richt werkgroep Mater Mosa zich dit jaar op het thema voedselverspilling en zijn zondag 14 juli (tijdens Maasfeesten Appeltern) kookworkshops onder het motto 'Sunt um weg te gooi-ju'.

Leerlingen van basisschool Gravin van Rechteren gaan die zondag aan de slag met producten die bijna of geheel over de houdbaarheidsdatum zijn. Deze producten worden gebruikt om verantwoorde hapjes te maken. Hiervoor worden kookeilanden opgesteld waar koks vanaf 15.00 uur uitleg geven tijdens kookworkshops. Iedereen die wil bakken, braden, snijden, wassen en mixen mag meehelpen. Iedereen die naar de oude loswal komt, wordt verzocht om een voedselproduct mee te brengen. Dat product mag ook van vóór de houdbaarheidsdatum zijn. Inleveren kan tot 15.00 uur. Ook de oogst van de dorpsmoestuin wordt gebruikt. De gerechtjes worden door de kinderen uitgeserveerd. Heeft u serviesgoed dat u wilt uitlenen, laat dat weten via maasfeesten@mooi-appeltern.nl.

Naast de kookworkshops is er muziek van DJ Geert en zijn er optredens van zangkoor Hullie en dweilorkest Altèd te Loat. Daarnaast is er een try-out van een nummer van het openluchtmuziektheater 'Uit de schaduw van Appeltern'.

www.mooi-appeltern.nl

Nieuws uit Nijmegen

Meer nieuws uit Nijmegen >

Nieuwsoverzicht

Meer berichten