Van links naar rechts Femke, Vero, leerkracht Manon Oosterhuis-Welling, Yfke, Kris, directeur Hans Velvis, Cas en Nick. Op de foto ontbreekt Jurre, leerling van De Viersprong.
Van links naar rechts Femke, Vero, leerkracht Manon Oosterhuis-Welling, Yfke, Kris, directeur Hans Velvis, Cas en Nick. Op de foto ontbreekt Jurre, leerling van De Viersprong. (Foto: Gerald Schouten)

Veiling Trinoom voor Plastic Soup Fondation

Wijchen - Leerlingen van basisschool de Trinoom hebben 925,85 euro opgehaald voor de Plastic Soup Foundation. Dat deden zij door zelfgemaakte kunstwerken van plastic te veilen en lege flessen in te zamelen.

"De Trinoom zet zich met deze actie niet alleen in voor het goede doel maar zorgt zo ook voor bewustwording bij de leerlingen, ouders en leerkrachten van wat plastic met onze aarde doet. Ook zorgt het project voor samen werken vanuit verbinding", aldus leerkracht Manon Oosterhuis-Welling. “De leerkrachten bedachten samen met hun groep een opzet, waarbij recycling en bewust zijn voorop stonden. Vervolgens werkten we binnen de groepen de opzet samen uit: een prachtig kunstwerk. Met de veiling van alle kunstwerken wilden we zoveel mogelijk geld ophalen. En dat is gelukt! Met de veiling haalden we bijna 700 euro op. In onze groep deden zelfs zeven ouders samen het fantastisch bod van 105 euro op ons kunstwerk!"

www.plasticsoupfoundation.org

Meer berichten