Logo maasenwaalkanter.nl


 Wethouder Bert van Swam en taaldocent Marianne Herckenrath. (Foto Reinier Jansen) 
Wethouder Bert van Swam en taaldocent Marianne Herckenrath. (Foto Reinier Jansen) 

Mobiel Digi-Taalhuis van start

West Maas en Waal - Het Digi-Taalhuis West Maas en Waal is gevestigd in de bibliotheek in MFA De Rosmolen in Beneden-Leeuwen. Daar kunt u terecht wanneer u beter wil leren lezen, schrijven, spreken of rekenen. Ook mensen die digitale vaardigheden willen oefenen zoals mailen en appen kunnen hier terecht. Sinds 4 juli is er ook een mobiele vorm van het Digi-Taalhuis. "Het Mobiel Digi-Taalhuis komt als u wilt met een bus bij u in de buurt. Om trainingen of informatie te geven. Zo worden alle kernen binnen onze gemeente bereikt", aldus de gemeente West Maas en Waal. Om het mobiele Digi-Taalhuis te promoten, wordt de bus ingezet bij verschillende evenementen in West Maas en Waal.

Op woensdagmiddag 4 september, 2 oktober, 6 november en 4 december komt het Mobiel Digi-Taalhuis naar de bibliotheek in Dreumel. Van 14.00 tot 16.00 uur is er een inloopspreekuur waar u met uw vragen terecht kunt. Wilt u dat de bus ook bij u in de buurt komt? Dan kunt u mailen naar taalhuis.westmaasenwaal@bibliotheekrivierenland.nl.

De bus heeft een selectie van materialen om in te kijken. Lesmaterialen en leesboekjes in makkelijke taal, laptops en promotiematerialen. Er worden cursussen 'Klik en Tik' verzorgd aan mensen die weinig of geen ervaring hebben met de computer. En er is de cursus Digisterker: hoe maakt u een Digi-D aan, hoe werkt de Digi-D app. Maar ook hoe zoekt u op de site van de gemeente en andere overheids-sites. En er wordt uitgelegd wat het gevaar van phishing is.

Meer informatie over het (mobiel) Digi-Taalhuis of aanmelden als deelnemer of als taalvrijwilliger: taalhuis.westmaasenwaal@bibliotheekrivierenland.nl. Of bel met Marianne Herckenrath, tel. 06-23128794. Binnenlopen in het Digi-Taalhuis in MFA De Rosmolen kan ook (openingstijden op maandag van 10.45 - 11.45 uur en woensdag van 09.00 - 12.00 uur).

Meer berichten