Logo maasenwaalkanter.nl

Expositie in het Stroomhuis

Neerijnen - In Stroomhuis Neerijnen aan de Van Pallandtweg 1 in Neerijnen is dagelijks (m.u.v. de maandagen) tot en met zondag 21 juli werk te zien van kunstenares Heleen Post van der Molen-Clavan en van leden van de Viltcirkel. De expositie is geopend van 11.00 tot 17.00 uur.

Heleen Post van der Molen laat zich inspireren door het landschap van de Bommelerwaard en ook het portret krijgt een plaats binnen haar oeuvre. Het realisme blijft de grootste uitdaging en in het bijzonder de materiaaluitdrukking van de stof van kledingstukken. Het surrealisme is voor haar een grote inspiratiebron.

Van de Viltcirkel doen Punam Grevengoed, Aranka Hooimeijer, Marije Kooi, Margot Odijk-Rooijmans en Hillienke Stamhuis mee aan de expositie. Sinds 2014 houden ze maandelijks werkbijeenkomsten bij een van de groepsleden thuis. Uitgaande van hetzelfde basismateriaal, de wolvezel, heeft ieder haar eigen herkenbare stijl en kleurgebruik. Door gebruik te maken van de eigenschappen van diverse wolsoorten kunnen zeer uiteenlopende resultaten worden bereikt. Dit kan variëren van zachte, huidvriendelijke producten tot ruimtelijke vormen en wandpanelen.

Meer berichten