Logo maasenwaalkanter.nl

Cultuurfonds Gelderland ondersteunt regionale projecten

Maas en Waal - Het Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland heeft in het tweede kwartaal van 2019 in totaal 101 projecten ondersteund. Daarmee werd bijna 400.000 euro gegeven aan cultuur en natuur in de regio.

Eén van de werkterreinen van het fonds is Theater. Zo heeft Stichting Agora in Druten een bijdrage ontvangen voor de theaterproductie 'De Grote Werken'. Op 31 oktober, 1 en 2 november staat de eindpresentatie geprogrammeerd van 'De Grote Werken, de historie van Maas en Waal komt tot leven' in cultureel centrum D'n Bogerd in Druten. Uitgangspunt is het gelijknamige boek van Peter Deurloo waarin vanaf 1935 de landschapsgeschiedenis van het land van Maas en Waal wordt beschreven. Aan de auteur is gevraagd om aan de hand van het boek een project voor het theater te maken. Circa 16 scholen voor primair onderwijs en scholen voor het voortgezet onderwijs nemen deel aan het project, evenals koren, toneelgezelschappen en historische verenigingen. Alle deelnemende groepen kiezen een onderwerp uit dit boek en gaan daar op een creatieve manier mee aan de slag. Er is besloten 5000 euro toe te kennen omdat het een bijzonder regionaal educatief project betreft.

Verder waren er onder meer bijdragen voor Zangvereniging Con Brio uit Beneden-Leeuwen (1500 euro voor concert Back to the future) en de Kleine Komedie ontvangt 3000 euro voor de musical Anatevka. Nieuwe verzoeken voor ondersteuning kunnen het hele jaar door worden gedaan voor bijzondere projecten in Gelderland. Op www.cultuurfonds.nl/gelderland staat alle informatie over aanvragen bij het Cultuurfonds Gelderland.

Meer berichten