Logo maasenwaalkanter.nl


Foto:

Kennismaken met 'Emilia van Oranje Nassau'

Wijchen - Vrijwilligers van Museum Kasteel Wijchen verzorgen zaterdag 20 juli een rondleiding door de tentoonstelling 'Emilia van Oranje Nassau. Kasteelvrouwe in Wijchen'.

In 1609 koopt Emilia samen met haar echtgenoot Emanuel van Portugal het kasteel in Wijchen Vanaf 1615 vertoeft het paar er regelmatig. Maar Emilia was meer dan de eigenaresse van Kasteel Wijchen. Haar bijnaam, 'de geleerde Emilia' suggereert een intelligente vrouw die als gastvrouw optrad voor haar ongetrouwde broer Maurits op Het Binnenhof in Delft. Aanvang 14.00 uur. Er kunnen maximaal 15 mensen deelnemen, vol is vol. Deelname kost museumticket + 2,50 euro (vanaf 18 jaar).

En er is meer. Op vier donderdagen in de zomervakantie kun je terug naar de tijd van Emilia van Oranje Nassau. Een middag voor het hele gezin. Luister naar een verhaal, laat je verrassen door een proeverij of speel spelletjes uit de tijd van Emilia. Dat kan op 25 juli en 1, 8 en 15 augustus. De eerste ronde start om 13.30 uur en de tweede ronde om 15.00 uur. Alle activiteiten zijn inbegrepen bij een museumticket. Groepen van meer dan 10 personen graag vooraf aanmelden via contact@museumwijchen.nl.

www.museumwijchen.nl.

Meer berichten