Minecraft Bouwwedstrijd

Tiel - Minecraft is een onder jongeren populair en leerzaam computerspel, waarbij ze creatief kunnen bouwen met blokken. Leerzaam, want het stimuleert de digitale geletterdheid. Maandag 22 juli kunnen Minecraft-fans hun hart ophalen tijdens de Minecraft Bouwwedstrijd in het Medialab in de Bibliotheek in Tiel. Jongens en meiden vanaf 8 jaar worden uitgedaagd om in teams de meest originele bouwcreaties te maken. De deelnemers ontvangen een speciale bouwopdracht. Deze opdracht blijft grotendeels tot het laatst geheim. Voorbereiden is dus niet mogelijk.

In kleine teams gaan de deelnemers de uitdaging aan om op een beveiligde server een bouwopdracht uit te voeren op hun eigen, lege weiland. De laptops staan voor ze klaar, dus het is niet nodig zelf iets mee te nemen. Minecraft-spelers kunnen zich individueel opgeven; de teams worden op de dag zelf samengesteld. Het winnende team krijgt een legobokaal.

De wedstrijd is geschikt voor kinderen van 8 jaar en ouder. Er is een wedstrijd in de ochtend (10.30-13.00 uur) en een wedstrijd in de middag (13.30-16.00 uur). Vooraf krijgen deelnemers de mogelijkheid om met hun vrienden een eigen team samen te stellen. Individuele deelnemers worden ter plekke in teams gedeeld en gaan - samen met hun nieuwe game-vrienden - de strijd aan tegen de andere spelers. In totaal kunnen 60 kinderen deelnemen. Deelnemen kost 15 euro per persoon. Aanmelden kan via www.bibliotheekrivierenland.nl/agenda

Meer berichten