Logo maasenwaalkanter.nl


Foto:

Kinderdag bij De Tuut

Appeltern - Kinderen ontmoeten techniek bij De Tuut. Het museum in Appeltern verwelkomt zondag 21 juli ook kinderen. Zij kunnen die dag op een speelse manier kennismaken met de principes en uitvoering van verbrandingsmotoren.

Stoomgemaal en Motorenmuseum De Tuut presenteert deze zomer een aantal thema's om het belang en gebruik van stationaire verbrandingsmotoren vanaf 1880 tot circa 1950 inzichtelijk te maken. De eerste activiteit is 21 juli als kinderen met proefjes op een speelse wijze kennismaken met natuurkundige basisprincipes zoals luchtdruk, kracht, vliegwiel en stroming. Er staan opengewerkte modellen van kleine motortjes waarmee ze kunnen experimenteren. Animaties tonen nog meer geheimen van de techniek. En natuurlijk staan alle historische verbrandingsmotoren beschikbaar aan de hand waarvan vrijwilligers de praktische uitvoering kunnen laten zien en horen. Open van 11.00 tot 16.00 uur. Entree 3,50 euro, tot en met 12 jaar gratis.

Het Motorenmuseum beheert de verzameling antieke stationaire motoren die Thijs Loeffen, voormalig molenaar in Beneden-Leeuwen, vanaf circa 1980 tot zijn dood in 2003 heeft verzameld. De motoren komen uit de periode 1889 tot 1930.

www.de-tuut.nl 

Nieuws uit Nijmegen

Meer nieuws uit Nijmegen >

Nieuwsoverzicht

Meer berichten