Logo maasenwaalkanter.nl


Foto:

Lidl Wijchen 100% rookvrij

Wijchen - De nieuwe Lidl winkel in Wijchen is onlangs geopend. De winkel aan de Touwslagersbaan verkoopt geen sigaretten en tabak. Met deze stap draagt supermarktketen Lidl bij aan gezondere maatschappij en de beweging 'Op weg naar een Rookvrije Generatie'. Wethouder Geert Gerrits heeft samen met supermarktmanager Tamar Lidl Wijchen rookvrij verklaard. De wethouder was zeer enthousiast over deze stap van Lidl en was aanwezig bij dit symbolische moment.

Supermarktketen Lidl is de eerste supermarkt in Nederland die stopt met de verkoop van sigaretten en tabak. De supermarktketen bouwt de verkoop richting 2022 gefaseerd af. In nieuwe Lidl winkels worden al geen sigaretten meer verkocht. "Lidl is ervan overtuigd en zich bewust van de verantwoordelijkheid dat ze kan bijdragen aan een rookvrije generatie. Dit doet Lidl door geen sigaretten meer aan te bieden aan onze klanten maar daarnaast ook hulp te bieden aan medewerkers die willen stoppen met roken", aldus Lidl.

De afgelopen jaren heeft Lidl al diverse maatregelen genomen om de verkoop van sigaretten te ontmoedigen. Zo heeft de organisatie reeds in 2017 sigaretten in alle filialen uit het zicht geplaatst. Nu Lidl stopt met de verkoop van sigaretten, is de supermarkt partner van de Alliantie Nederland Rookvrij. De beweging 'Op weg naar een Rookvrije Generatie' is een initiatief van de Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en Longfonds.

Nieuws uit Nijmegen

Meer nieuws uit Nijmegen >

Nieuwsoverzicht

Meer berichten