Logo maasenwaalkanter.nl


Foto:

Jubileum Adrie's Dijkenloop Gehandicapten

Beneden-Leeuwen - Adrie's Dijkenloop Gehandicapten bestaat 20 jaar. Dat werd onlangs gevierd met een extra feestelijk weekendje weg.

In het jaar 2000 werd Adrie Kooijmans door twee rolstoelgebonden supporters van Leones-C (Erik en Sander) geïnspireerd om de eerste Maas en Waalse marathon te lopen om zo geld bijeen te brengen voor het 'tastbaar verrassen van regionale jongeren met een beperking'. In de kantine van Leones werd het startsein gegeven door rond te gaan met de pet waarmee een mooi startbedrag werd opgehaald. Met die sponsoropbrengst kon de klas van Erik en Sander van VSO-school Werkenrode een weekendje naar Euro-Disney. Dat was het startsein voor de oprichting van stichting Adrie's Dijkenloop Gehandicapten.

Door ondersteuning van regionale partijen liep de jaarlijkse sponsoropbrengst op tot circa 13.000 euro. Met dat budget konden jaarlijks meerdere activiteiten worden georganiseerd: het weekendje weg, de paascruise (i.s.m Moeke Mooren) en de Paracruise/Muziekspektakel (i.s.m. WSV de Gouden Ham). Daarnaast is er de wekelijkse sportinstuif met sociaal café. Naast genoemde activiteiten werden er ook verschillende individuele wensen van chronisch zieken vervuld.

Weekendjeweg 2019

Het gebruikelijke weekendje weg werd vanwege het 20-jarig jubileum opgewaardeerd met speciale verrassingen. De groep (20 jongeren met een beperking en 17 personen voor begeleiding) streek onlangs neer op de sprookjesachtige groepsaccommodatie RonaldMcDonald Kindervallei in Valkenburg. Op het programma stonden onder meer een karaokeavond, een bustocht naar Valkenburg voor een Grottenarrangement en bij terugkomst een roofvogelshow, een BBQ, een spannende goochelshow en ter afsluiting een griezeltocht. Het weekend werd feestelijk afgesloten met een slotfeest met optreden van 'Ook Leuk' en een buffet.

Vips & vrijwilligers

De stichting wil jongeren met een beperking woonachtig in het Rivierengebied leuke activiteiten aanbieden en wil graag de groep deelnemers (VIP's) uitbreiden. Verder is men op zoek naar nieuwe vrijwilligers voor de begeleiding en de organisatie van de activiteiten. Voor meer info: Cees Zondag, tel. 0487-592589, cgmzondag@hetnet.nl.

www.adriedijkenloopgehandicapten