Logo maasenwaalkanter.nl


Henk van Coolwijk

Kindervakantieweek Dreumel 40 jaar

Dreumel - Kindervakantiedagen Dreumel vierde afgelopen week haar 40e jubileum. Drie dagen spelletjes, bouwen en gezelligheid. "We hebben ruim 165 deelnemers mogen ontvangen en vermaken", aldus Lyndia Backer.

De kindervakantiedagen werden oorspronkelijk georganiseerd voor kinderen die om wat voor reden dan ook niet op vakantie konden. Ze kregen drie leuke dagen aangeboden zodat ook zij na de zomervakantie iets leuks te vertellen hadden tijdens de klasgesprekken op school. Vandaag de dag zijn de dagen 'voor de leuk', mede dankzij de inzet van veel vrijwilligers.

Lydia Backer is één van die creatieve duizendpoten: "De kindervakantiedagen zijn in de eerste week van de zomervakantie. Dit jaar was het thema vanwege het veertigjarige bestaan 'feest'. Kinderen uit Dreumel of die een connectie hebben met Dreumel konden drie dagen spelen, bouwen en plezier maken. Naast schoolgaande kinderen hebben we op donderdagochtend ook zestig peuters en kleuters vermaakt. Het waren intensieve en lange dagen voor de kinderen maar die vinden de dagen altijd heel speciaal. Leuk dat je dit met z'n allen mogelijk kan maken."

Op dinsdag waren de kinderen druk in de weer met timmeren, zagen en schilderen. In de middag was er een spel voor de leiding. Elk jaar gaat de groep naar het zwembad om waterspellen te spelen. Zo ook afgelopen woensdag. Er reed een treintje van het terrein naar het zwembad. In de avonduurtjes was er een spel voor kinderen van 8 tot 16 jaar. Donderdag was er een programma voor schoolkinderen, peuters en kleuters. In de middag een speurtocht door het dorp en de dagen werden afgesloten met een festival.

(Tekst Hanneke Hoefnagel / Foto's Henk van Coolwijk)

Nieuws uit Nijmegen

Meer nieuws uit Nijmegen >

Nieuwsoverzicht

Meer berichten