Logo maasenwaalkanter.nl


Batenburgse Dag

Batenburg - Elk jaar heeft op de laatste zondag van juli De Batenburgse Dag plaats. In het karakteristieke centrum van het stadje Batenburg is zondag 28 juli van 10.00 tot 17.00 uur de jaarmarkt met meer dan 150 kramen. Verder is er afleiding door rondtrekkend straattheater, dweilorkest Mag geen naam hebben, de zangkoren Zang en Vriendschap en De Waredo's, volksdansgroep Emilia, de coverband Bassta en uit de regio orkest Jersey en duo Sonata. Verspreid over de markt zijn meerdere terrassen ingericht.

Het publiek kan verder oude tractoren, auto's, brommers, ambachten, roofvogels en uilen bewonderen. De beide Sint Victorkerken (RK en NH) zijn opengesteld voor publiek. Ook de molen aan de Molendijk 13 is te bezichtigen en wel van 11.00 tot 16.00 uur. Vrij entree.

Voor de kleintjes zijn er een draaimolen, springkussens, schminken, Bert's (inter)nationaal bekende kinderboerderij én de bungyjump.

Gemengd koor 'Zang en Vriendschap' verzorgt in de oude Sint Victorkerk twee optredens van elk 20 minuten: om 13.00 uur en 14.30 uur. "Een goed moment om even tot rust te komen in deze zeer bezienswaardige kerk", aldus het koor. De koorleden zijn ook actief in dorpshuis De Hostert waar publiek terecht kan voor koffie of thee met gebak. Verder is er een boekenmarkt, een stand met creatief haakwerk en een loterij.

Entree 3,00 euro. Kinderen tot 12 jaar mogen gratis naar binnen én gratis gebruik maken van alle attracties. De opbrengst komt ten goede aan de kas van de plaatselijke voetbal-, tennis- en carnavalsvereniging. Let op: er is in Batenburg géén pinautomaat om geld op te nemen.

Bezoekers die met de auto naar Batenburg komen, kunnen gratis parkeren in een weiland aan de rand van het dorp. Van daaruit rijden golfkarretjes om diegenen die wat minder goed ter been zijn naar het marktterrein te brengen.

www.batenburgsedag.nl

Nieuwsoverzicht

Meer berichten