Logo maasenwaalkanter.nl


Wim van Rossum en Jan Koolhout. (Foto Berco Buter)
Wim van Rossum en Jan Koolhout. (Foto Berco Buter) (Foto: )

Cheque voor Kinderboerderij Wamel

Wamel - Kinderboerderij Wamel heeft meegedaan aan de Rabobank Clubkas Actie. En met succes. De kinderboerderij mag 2029,84 euro tegemoet zien. "Mede dankzij dat geld kunnen we de kinderboerderij levend houden."

Wim van Rossum (58) was jarenlang als vrijwilliger werkzaam bij de kinderboerderij in Wamel. Inmiddels is hij 'gepromoveerd' tot beheerder. Samen met Jan Koolhout runt hij de boerderij. Ze worden daarbij ondersteund door vele tientallen vrijwilligers.

Vijfhonderd stemmen

Al jaren doet de kinderboerderij mee aan de Rabobank Clubkas Actie. Het is dan de bedoeling om zoveel mogelijk stemmen te krijgen om op die manier zoveel mogelijk geld in te zamelen. Dit jaar ontving de kinderboerderij 500 stemmen en dat was goed voor 2029,84 euro.

Van Rossum kon zijn geluk niet op: "Het is altijd mooi om aan zo'n actie mee te doen. De kinderboerderij bestaat dankzij eigen geld. Er zijn geen leningen of vreemd geld. Alles doen we uit eigen zak en met eigen middelen. De vrijwilligers zetten hun eigen expertise in, de een is loodgieter en de ander timmerman. Op deze manier kunnen we de kinderboerderij levend houden."

Renovatie hooiberg

Twaalf jaar geleden is er een hooiberg gebouwd. Deze is toe aan renovatie. "Deze moet regelmatig geschilderd worden en we hebben daarvoor materialen nodig. Het komt dus heel mooi uit dat we zo'n mooi bedrag mogen ontvangen."

De kinderboerderij kan elk jaar wel zo'n bedrag tegemoet zien. "We eindigen al vele jaren op plek twee. Zo ook dit jaar. Het zwembad in Dreumel kreeg wederom de meeste stemmen en het meeste geld. De derde plek was ditmaal voor speeltuin Hulhuizen."

Op de kinderboerderij werken cliënten van de Driestroom. Mensen met een beperking verzorgen de dieren en onderhouden de boerderij. Vijf dagen in de week wordt voor hen dagbesteding verzorgd.

Daarnaast zijn er op de boerderij meer activiteiten. Zo heeft begin juni de jaarlijkse jong dierendag plaats en worden de schapen met de hand geschoren. Ook de kerstviering is een terugkomende activiteit.

Trots

Van Rossum is trots op 'zijn' vrijwilligers: "Door de vele vrijwilligers kunnen we zeven dagen per week de boerderij openhouden. In de weekenden zijn er weer andere vrijwilligers die diensten draaien. Er wordt zoveel mogelijk werk verzet zonder de portemonnee te trekken. We krijgen gelukkig veel medewerking vanuit verschillende kanten. Zo roeiden leden van de Rotaryclub ruim 3000 euro bij elkaar en schonk een winkel uit Beneden-Leeuwen die het vijftigjarig bestaan vierde het geld gekregen tijdens de receptie aan ons. Daarnaast hebben we een vaste groep 'Vrienden van de boerderij'. Het is fijn dat zoveel mensen ons een warm hart toedragen."

kibowa.nl of Facebook

(Tekst: Hanneke Hoefnagel)

Nieuws uit Nijmegen

Meer nieuws uit Nijmegen >

Nieuwsoverzicht

Meer berichten