Logo maasenwaalkanter.nl

ZomerOrkest Nederland in Dreumel

Dreumel - In het kader van het 100-jarig bestaan van Muziekvereniging Sint Barbara treedt het ZomerOrkest Nederland woensdag 31 juli op in Dreumel. Het optreden vóór Zaal 't Centrum aan de Rooijsestraat 48 begint om 20.00 uur.

ZomerOrkest Nederland (ZON) gaat sinds 1987 jaarlijks op tournee tijdens de zomervakantie. Het heeft als doel de blaasmuziek in Nederland te promoten. De concerten van ZON vinden plaats in een informele setting in de open lucht. Alle aspecten van de moderne blaasmuziek komen aan bod, van originele werken voor symfonisch blaasorkest tot transcripties van klassieke werken. Maar ook pop, jazz en filmmuziek.

ZON wordt elk jaar opnieuw samengesteld uit amateurs en conservatoriumstudenten van 16 tot en met 23 jaar, afkomstig uit heel Nederland. Ieder jaar verstrekt ZON een compositieopdracht aan een jonge, getalenteerde componist. Dit jaar schreef Matthias van Nispen tot Pannerden het stuk 'Children of the Sun', een ode aan zijn kinderen. Elk jaar gaat er een solist mee op tournee met ZON. De soliste van dit jaar is de 19-jarige Mariëtte Koens. Zij brengt op klarinet 'Concertino' van Ante Grgin ten gehore.