Logo maasenwaalkanter.nl

Compensatieregeling zorgverzekering

West Maas en Waal - Heeft u een laag inkomen? En heeft u een aanvullende zorgverzekering? Dan heeft u misschien wel recht op een bijdrage voor de premie van uw zorgverzekering. "De regeling is voor mensen met een lager inkomen en weinig of geen vermogen. Daarom vragen we altijd om informatie over uw inkomen en vermogen. We kijken daarna graag samen met u of u recht heeft op een bijdrage voor de premie van uw aanvullende zorgverzekering", laat de gemeente West Maas en Waal weten.

Waarop heeft u recht? U krijgt een bijdrage van 215 euro per volwassene per jaar. U moet wel aanvullend verzekerd zijn. Let op: Doet u in 2019 een beroep op deze Compensatieregeling? Dan heeft u geen recht op de regeling Chronisch zieken en gehandicapten over 2019.

Veel mensen hebben al een brief met een aanvraagformulier toegestuurd gekregen. Heeft u géén brief gehad maar denkt u wel recht te hebben op de Compensatieregeling? Bel of mail dan met het Klantcontactcentrum van de gemeente West Maas en waal en vraag het formulier aan. Dit kan door een e-mail te sturen naar: bijzonderebijstand@westmaasenwaal.nl of bel naar tel. 14 0487.