Gelderlanders halen 69.931,29 euro op voor Oranje Fonds

Nijmegen - In Gelderland hebben collectanten 69.931,29 euro opgehaald tijdens de landelijke Oranje Fonds Collecte. In totaal leverde de collecte dit jaar 479.306,87 euro op. In totaal 777 organisaties uit heel het land hebben deelgenomen aan de collecteweek die van 11 t/m 15 juni gehouden werd.

De organisatie die in Gelderland het meeste geld wist in te zamelen is Stichting Dierenpark 't Goor uit Brummen. Zij wisten 1.655,11 euro bij elkaar te collecteren om hun accommodatie op te knappen en organisatiekosten te kunnen dekken. De hoogste opbrengst werd dit jaar ingezameld door Lotuz Dagbesteding uit Velsen. Zij haalden maar liefst 3.394,91 euro op. De collectanten leverden het opgehaalde collectegeld in bij een RegioBank in de buurt.

Dankbaar

Peter Douwes, directeur Oranje Fonds: "We zijn de duizenden collectanten die hebben meegedaan aan de Oranje Fonds Collecte ontzettend dankbaar voor hun inzet. Met het ingezamelde geld kunnen wij veel projecten steunen die mensen met elkaar verbinden. Zo kunnen we ervoor zorgen dat mensen zich niet eenzaam meer voelen, uit de armoede gehaald worden of ondanks een beperking gewoon mee kunnen doen in Nederland."

Collecte
Het was de vijfde keer dat het Oranje Fonds deze landelijke collecteweek organiseerde. Deelnemende stichtingen en verenigingen ontvangen de helft van de opbrengst. Het Oranje Fonds besteedt de andere helft aan sociale organisaties in de provincie waar is gecollecteerd. Alle kosten van de collecte (organisatie, materiaal) zijn voor rekening van het Oranje Fonds.

Meer berichten