Logo maasenwaalkanter.nl

Eerste hulp bij psychische problemen

West Maas en Waal - Inwoners uit de gemeente West Maas en Waal kunnen zich inschrijven voor een nieuwe cursus Mental Health First Aid (MHFA), eerste hulp bieden bij 'verwarde' mensen. De cursus start vrijdag 4 oktober en deelname is gratis.

Wat doe je als een geliefde, vriend, familielid, buurvrouw of leerling een paniekaanval krijgt, het bed niet meer uitkomt of steeds somberder wordt? De cursus MHFA vergroot je kennis over psychische aandoeningen en leert je situaties beter inschatten. Je ontwikkelt vaardigheden om te kunnen handelen, zowel bij mensen met beginnende psychische problemen als bij mensen die in een crisis verkeren. En je ontvangt informatie over veelvoorkomende psychische aandoeningen (depressie, angst, middelengebruik, psychose).

De cursus is bedoeld voor inwoners, vrijwilligers en werkenden zónder of met weinig kennis van de GGZ (geestelijke gezondheidszorg), wordt gefinancierd vanuit subsidie van ZonMw en georganiseerd door Sociom en Indigo. Een certificaat, met een geldigheidsduur van 3 jaar, wordt verstrekt na deelname aan de vier trainingsbijeenkomsten en het maken van een toets. Deelname is gratis. De groep bestaat uit maximaal 15 personen. Bij interesse in deelname graag contact opnemen met Froukje Drent (Sociom), tel. 0485-700500 of froukjedrent@sociom.nl.