Logo maasenwaalkanter.nl


Adrie Kooijmans en z'n runningmates Sander Zondag en Erik van der Eijk.
Adrie Kooijmans en z'n runningmates Sander Zondag en Erik van der Eijk. (Foto: )

Actie Adrie's Dijkenloop Gehandicapten 20 jaar

Maas en Waal - De sponsoractie Adrie's Dijkenloop Gehandicapten bestaat 20 jaar. Ook in het vierde lustrumjaar probeert men rond de Maas en Waalse DijkenSport.nl weer zoveel mogelijk sponsorgeld in te zamelen voor het verrassen van jongeren met een beperking woonachtig in de regio Maas en Waal/Rivierenland. "De komende weken maken we weer onze jaarlijkse rondgang", aldus Cees Zondag, coördinator Stichting Adrie's Dijkenloop Gehandicapten.

In het weekend van 30 en 31 augustus en 1 september wordt de traditionele Maas en Waalse DijkenSport.nl (voorheen loop) gehouden. Dit evenement is uitgegroeid tot een meerdaagse sportmanifestatie. Stichting Adrie's Dijkenloop Gehandicapten - met initiatiefnemer/boegbeeld Adrie Kooijmans en z'n runningmates Sander Zondag en Erik van der Eijk - spant zich sinds 2000 met succes in om rond het sportevenement sponsorgeld in te zamelen voor jongeren met een beperking en chronisch zieke jongeren. In 19 jaar is het jaarlijkse sponsorresultaat gestegen tot circa 14.000 euro. Het geld wordt onder meer gebruikt voor activiteiten als de paascruise, weekendje weg, paracruise/waterspektakel en de sportinstuif.

"Het succes van de activiteiten voor zowel deelnemers als begeleidende vrijwilligers motiveert ons om ook in 2019 door te gaan met de sponsoractie. In ons jubileumjaar 2019 hebben we de activiteiten met uw ondersteuning en inzet feestelijk opgesierd. Ook willen we weer graag enkele wensen vervullen van chronisch zieke jongeren. Behoort u tot de doelgroep of kent u iemand uit de doelgroep die u graag tastbaar wilt verrassen, laat het ons weten", aldus Zondag. "En voor de organisatie roepen we vrijwilligers op zich te melden."

"De sponsoractie 2019 kent een vliegende start en we zijn verheugd dat we reeds een tussenstand kunnen melden van ruim 5000 euro. En Adrie Kooijmans is weer volop in training en z'n runningmates handbikers Sander en Erik zullen ook dit jaar wederom de actie 'trekken' door zich in te spannen. Kooijmans, Jan Peters, en Thijs Vos zetten zich in om binnen het Leones-kamp zoveel mogelijk sponsorgeld bijeen te brengen. Verschillende sponsoren hebben al een bijdrage gestort of hebben spontaan kenbaar gemaakt dat we zeker langs moeten komen voor een bijdrage."

Voor spontane ondersteuning kunt u uw bijdrage overmaken op bankrekening: NL05 RABO 0102204985. Meer informatie: Cees Zondag, cgmzondag@hetnet.nl of tel. 0487-592589.

www.adriedijkenloopgehandicapten.nl