Logo maasenwaalkanter.nl

De Zonnebloem afdeling Wijchen zoekt vrijwilligers

Wijchen - Zonnebloem afdeling Wijchen is op zoek naar nieuwe vrijwilligers. "Als vrijwilliger bij de Zonnebloem zet je je in voor mensen met een lichamelijke beperking. Je kunt hen bijzondere momenten bezorgen. Met het doen van iets heel kleins kun je al veel betekenen voor iemand anders", aldus Ans Baars namens Zonnebloem afdeling Wijchen. "Zodat ook zij kunnen deelnemen aan de maatschappij niet in een sociaal isolement komen."

Vrijwilligers bezoeken van een of meer mensen met een fysieke beperking voor een goed gesprek en een luisterend oor. Ze ondernemen samen een activiteit zoals winkelen, musea bezoeken of een wandeling maken en begeleiden en/of verzorgen de zieken en gehandicapten tijdens één van de vele georganiseerde dagtrips en groepsactiviteiten van de Zonnebloem. Ook is er behoefte aan een wijkgastvrouw/heer. De vrijwilliger kan onder meer goed luisteren naar anderen, heeft goede contactuele eigenschappen en affiniteit met ouderen en sociaal geïsoleerde hulpvragers. Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie contact opnemen met: vrijwilligers@zonnebloemwijchen.nl of Marie-José van Gisbergen, tel. 06-41538320.

Welfaregroep

De Welfaregroep Zonnebloem afdeling Wijchen heeft ruimte voor nieuwe aanmeldingen. Al vele decennia is de Welfare middag van de Zonnebloem afdeling Wijchen een begrip in wijkcentrum 't Achterom in Wijchen. Dankzij de inzet van vrijwilligers komen elke dinsdagmiddag deelnemers van de Zonnebloem gezellig bij elkaar om te handwerken. De nadruk ligt om de gezelligheid, samen creatief zijn, ideeën uitwisselen, elkaar te helpen. Bent u geïnteresseerd dan kunt u voor meer informatie contact opnemen met Erna van Vlisteren via evanvilsteren@hotmail.com.